Faruk Mangırcı: Ankara’da ateş bacayı sarmış

Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Beyaz TV'deki sürpriz programını mercek altına alan deneyimli gazeteci yazar Faruk Mangırcı çarpıcı tespitlerde bulundu. Mangırcı, programın Mansur Yavaş’ın seçimi kazanacağını gören Melih Gökçek’in ümitsizce sonucu değiştirme çabalarından biri olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bırakmak zorunda bırakılan Melih Gökçek'in, tam 4.5 saat boyunca Ankara seçmenini Mansur Yavaş'a oy vermemeye ikna etmeye çalışmasını değerlendiren Faruk Mangırcı dikkat çekici analizinde şu görüşlere yer verdi:

Cuma akşamı Osman Gökçek'in koordinatör olduğu Beyaz TV'de Melih Gökçek vardı canlı yayında.

Dile kolay tam 4.5 saat…

Üstelik, kendisi herhangi bir yere aday değil… Dahası tartışmalı bir seçim sonrası oturduğu koltuktan da uzaklaştırılmış…

Melih Gökçek'in Mansur Yavaş aleyhine yaptığı eleştirilere cevap vermek bizim işimiz değil ama kamuouyunun bilmesinde fayda olan hususlar vardı Gökçek'in konuşmasında.

Bunları tarihe not düşmesek olmazdı.

Örneğin; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gökçek'ten sonra Belediye'ye 2500 personel almıştı.

"27 bin'de bıraktım ben personeli şimdi bu sayı 29 bin 500" dedi Melih Gökçek. Tabi ki kimse sormadı, 2 bin 500 eleman alınırken neye göre alındı bu elemanlar, hangi sınavlardan geçirildi, kim duydu?

Mustafa Tuna cephesinden bu saate kadar bir yalanlama gelmediğine göre; Gökçek'in iddiaları doğruydu.

Gökçek, Mansur Yavaş'ı sürekli yalancılık ve cahillikle suçladığı konuşmasında Yavaş'ın Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemki seçim vaadlerini yerine getiremediğinden dem vurdu. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak TBMM Başkanı sıfatıyla gezen Binali Yıldırım'ın 24 Haziran sonrasındaki "Seçim zamanında söylenen her söz yerine getirilecek diye birşey yoktur!" sözlerini unuttu.

2014 seçimleri öncesinde televizyonda canlı yayında ağlayarak Fetullah Gülenciler'den oy isteyen Gökçek'in gözleri, Beyaz TV'deki programda da doldu ve bu defa seçmene Mansur Yavaş'a oy vermemesi için seçmene yakardı.

Mansur Yavaş'ın seçilmesi halinde belediye personelini işten atıp yerlerine PKK'lıları belediyeye işe alacağını söyleyerek dinleyenlerin sabır sınırlarını zorlayan Gökçek, sandık başlarında görev alacak CHP'lilerin yüzde 50'sinin FETÖCÜ olacağını ileri sürüp bir anlamda sandık başında duracaklara, "YARIN SİZ DE FETÖDEN HAPSİ BOYLAYABİLİRSİNİZ!" diyerek aba altından sopa göstermeyi ihmal etmedi.

Kendi ifadesine göre, "Zaman zaman öğrenciliği sırasında ülkücü arkadaşlarıyla Kızılay'da gezen" Mehmet Özhaseki'nin "çok koyu bir ülkücü" olduğunu, "AK Parti içindeki en sağlam ülkücü" olduğunu da öğrendik.. Bu arada Ankaralılar'ın parasından Gökçek'in arzusuna göre 15 milyon lira Ankaragücü'ne aktarıldığını öğrenirken, oğlu Ahmet Gökçek'in Ankaragücü Başkanlığı yaptığına dair eleştirilere, Gökçek'in "Benim oğlum spor akademisi mezunu, ne yapacaktı başka?" demesini de hayretler içinde dinledik. Bu mantıkla; atanmayı bekleyen öğretmenlerin içindeki beden eğitimi öğretmenlerinin Ankaragücü gibi diğer Süper Lig kulüplerine başkan olabilmesinin önünde bir engel yok. Tabi ki, arkalarında bir belediye başkanı babaları varsa…

Sonsöz; 4.5 saatlik -kendin çal, kendin oyna- tadındaki programdan anladık ki, Ankara seçmeninin kararını vermiş olduğunu görenlerde ateş bacayı sarmış..

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!