Gazeteci Vedat Yenener Ulusal Kanal’da yayınlanan Seçim Özel programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 15 yıldır Sayıştay ve Danıştay denetimden uzak bir şekilde yönetildiğini ifade eden Yenerer, Bürokrasinin likayattan uzaklaştığını ve tamamen partizanlığın ön plana belirtti. Türkiye’nin 1913 şartlarına döndüğünün altını çizen Yenerer, “Tarım bakanı tarımdan anlamıyor. Savunma bakanı albay ile subayı ayıracak kadar bile askeri bilgisi yok, cumhurbaşkanının ise diploması yok” dedi.
Af meselesi
Son günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı hükümetin ise ‘gündemimizde yok’ dediği ve Cumhur İttifakı’nda çatlamaya neden olan af talebi hakkında da açıklamalarda bulunan Yenerer, “Böyle bir af olamaz. Çünkü affedilmeyenler tarafından açılan bir davada anayasa mahkemesinin bu kararı kesinlikle döndürür” ifadelerini kullandı. Seçime kısa bir zaman kala ortaya atılan af talebinin son derece gayri ciddi olduğunu belirten Yenerer, bunun bir seçim yatırımı olduğunu söyledi.
Kandil’e düzenlenmesi beklenen sınır ötesi operasyonunda bir seçim yatırımı olduğunun altını çizen Yenerer, Kandil’in sınıra 100 kilometre mesafede olduğunu ve oraya girmek için bir kaç tane şehri geçmek gerektiğini ifade etti. PKK terör örgütünün artık Kandil’de olmadığını herkesin bildiğini ifade eden Yenerer, Hükümetin Türk milleti ile alay ettiğini belirtti. Kandil’den önce Türkiye’ye yakın olan PKK kamplarının vurulması gerektiğini ifade eden Yenerer, 28 bin operasyon düzenlendiğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da sert sözlerle yüklendi. İYİ Parti iktidarında Türkiye’nin o kamplara sadece girmekle kalmayarak orada kalıcı olacağının altını çizen Yenerer, oraların artık terör yuvası olmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.
AKP’nin Türkiye’ye verdiği en büyük zarar
16 yıllık iktidarda AKP’nin Türkiye’ye verdiği en büyük zararı bir örnekle açıklayan Yenerer, “Sularımız kirlendiği zaman onu temizleyebilirsiniz. Yağmur yağar filtreye koyarsınız. Hava kirlendiği zaman havayı da temizleyebilirsin. Ama AKP Türkiye’de vicdanları kirtletti” dedi.