Trabzon TÜRKAV: Türkiye’nin Hedefine Ulaşması İnsanlığa Umuttu

Trabzon TÜRKAV: Türkiye’nin Hedefine Ulaşması İnsanlığa Umuttu

KKTC‘nde gerçekleştirilen “Su Projesi” üzerine Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı(TÜRKAV) Trabzon Şubesi Başkan Kenan Kuru‘nun imzasıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

“Şuurlu bir şekilde idrak edilen tarih, geçmiş ile geleceğin önünü açar. KKTC’deki gerçekleşen su projesi de bunlardan birisidir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yavru vatana ana vatandan su getirilmesi Türk dünyasında umuttur.

“Su hayattır, medeniyettir, azizdir” diyen bir anlayışla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin su sorununun çözümünü TÜRKAV olarak kutluyoruz.

Dünyada eşi benzeri olmayan bu projenin deniz geçişi olarak önemli olduğu da ortadadır. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin su sıkıntısını çözmek kamu çalışanlarının ehliyet ve yeterliliğiyle mühendislik harikasıdır.

Anamur’dan Girne’ye giden projeyi barış, refah ve huzur içinde aydınlık bir gelecek için Türkler dünya coğrafyasında sınırlara kapatılamayacak genişlikte bir alana dağılmış olduğunun anlaşılması bakımından da örnektir. Boru hattından yavru vatana yeniden su vermek, Türkiye’nin muhtemeldir ki dünyada Türkleri ilgilendiren bir yönü bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin daima yanında olduğunu bu proje ile bir kez daha göstermiştir.

Türkiye, hedeflerine ulaşmalıdır. Ve Kıbrıs Türklerinin uzun zamandır maruz kaldıkları haksızlıkları gidermelidir. Türkiye hem dünya dengeleri bakımından önemli bir ülkedir. Hem de bütün Türklerin ve mazlum insanların umududur.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!