Suudi prensten Türkiye’ye boykot çağrısı

Suudi prensten Türkiye’ye boykot çağrısı

Türkiye’nin Katar’daki askeri varlığı nedeniyle yatırımcılara baskı uygulayan Suudi Arabistan’dan Türk mallarına karşı yine bir boykot çağrısı geldi.

Suudi Arabistanlı Prens Abdulrahman bin Musaed bin Abdülaziz El Suud, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Suudi Arabistan halkına Türk ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

El Suud, BBC’nin “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türk Ordusu Katar üzerinden körfez ülkelerinin istikrarını sağlıyor” başlığıyla yayınladığı haberi paylaşarak “İşte bu yüzden Türk ürünlerine boykot etmemiz gerek” dedi.

KALP EMOJİSİ DE KOYDU

Açıklamasında kalp emojisi de kullanan El Suud, “Türkiye ekonomisinin istikrarını ve gücünü korumak için herkesi Türk ürünlerini boykot etmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’da Başkent Riyad’ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan da sosyal medyada Türk ürünlerine karşı boykot çağrısı yapmıştı.

Erdoğan, Katar’da yayımlanan The Peninsula Gazetesi’ne geçtiğimiz hafta verdiği mülakatta “Üssümüzle ilgili menfi propaganda yayanlar kesinlikle iyi niyetli değildir. Türkiye askeri varlığıyla sadece kardeş Katar’ın değil, bütün Körfez bölgesinin istikrarına ve barışına hizmet etmektedir. Kaos hesapları yapanlar dışında hiç kimse, Türkiye’nin ve Türk askerinin Körfez bölgesindeki mevcudiyetinden rahatsız olmamalıdır” demişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!