Böcek ilaçlama yöntemleri ve fiyatları

Haşere Kontrol Uygulamaları

Dünya çapında her yıl küçük bir devlet bütçesi kadar maddi zarara neden olan haşereler, milyonlarca kişinin önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşmalarına ve hatta ölümlere yol açıyor. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başta olmak üzere yerel sağlık kuruluşları ve örgütler haşere kontrol uygulamalarına büyük önem veriyorlar.
Dünyada haşereler ve taşıdıkları bakteriler nedeniyle karşılaşılan sağlık sorunları arasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı, tifüs, lyme hastalığı, mantar enfeksiyonları ve gıda zehirlenmeleri gibi önemli sağlık sorunları bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yiyecek kaynaklarına da zarar veren haşere türlerinin ve onlar nedeniyle yaşanan sorunların engellenmesi için haşere kontrol uygulamaları ile ilgili belgeler yayınlıyor. Bu belgelerin içeriklerinde haşerelerle mücadele edilirken başvurulması gereken uygun yöntemler, kullanılması uygun olan ve sağlığa zarar vermeyen kimyasallar gibi bilgiler yer alıyor.
Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın Halk Sağlığı birimi tarafından denetlenen haşere kontrol uygulamaları, Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı belgeler ve tavsiyeler doğrultusunda yapılıyor. Haşere kontrol uygulamaları konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alan yani yetkilendirilen firmalar, dünyadaki önemli sağlık örgütleri tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde böcek ilaçlama uygulamaları yapıyorlar.

Ülkemizdeki Böcek İlaçlama – Haşere Kontrol Uygulamaları

Ülkemizde en çok karşılaşılan haşere sorunları arasında fareler, hamam böcekleri ve sinek türleri gibi (nispeten) daha az zararlı böcek – haşere problemleri bulunuyor. Vatandaşlarımız bu sorunları ortadan kaldırmak için ilaçlamaları kendileri yapmayı ya da ucuz görünen fiyatlarla hizmet veren firmalardan yararlanmayı tercih ediyorlar.
Fakat ülkemizdeki ve dünyadaki sağlık örgütleri haşere kontrol – böcek ilaçlama uygulamalarının önemli görevler olduklarını belirtiyorlar. Uygun yöntemlerle ve kimyasallarla yapılmayan uygulamalar sorunları ortadan kaldırmakta zorlandıkları gibi daha önemli problemlere, sonu ölüm olabilen (zehirlenmeler vb) sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Bu nedenle 100 m2 civarındaki yaşam alanlarını 80-100 TL gibi fiyatlarla ilaçlayan ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alan firmalardan yararlanılması öneriliyor. Bu konuda daha ayrıntılı bilgiler edinmek isterseniz, Böcek İlaçlama İstanbul linkini tıklayabilirsiniz.
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!