Ankara ve Atina arasındaki teknik toplantı bugün yapılacak

Ankara ve Atina arasındaki teknik toplantı bugün yapılacak

Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında ‘çatışmayı önleme tedbirleri’nin ele alınacağı teknik toplantının bugün yapılması planlanıyor. NATO Askeri Komite Başkanlığınca bugüne ertelenen toplantıya yönelik de Türk askeri yetkililerin her türlü hazırlığı yaptığı açıkladı.

Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüşmesi sonrası yapılmasına karar verilen söz konusu toplantı bugün gerçekleştirilecek.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye konunun diyalog ile ön koşulsuz çözülmesine yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor. Bugün yapılması planlanan toplantıya yönelik de Türk askeri yetkililerin her türlü hazırlığı yaptığı belirtildi. Bunun yanı sıra Yunan yetkilileri, verdikleri demeçlerle bugün yapılacak toplantıya ilişkin bunun teknik bir diyalog toplantısı olmayacağına, sadece Yunanistan’ın kendi görüşlerini anlatacağı bir toplantı olacağı yönünde demeçlerde bulundu.

Söz konusu bu durumun, sorunun çözümüne ilişkin iki ülkenin konuya yaklaşımını gözler önüne sermesi bakımından önem taşıdığı belirtildi. Yunan yetkililerinin toplantıya saatler kala yaptıkları bu açıklamaların art niyetli, diyalog karşıtı ve gerginliği destekler nitelikte olduğu değerlendirildi. Öte yandan dün gerçekleştirilen Konsey toplantısının gizli gündeminin ve konuşulanların Yunan basınında haber olarak yer alması da özellikle Brüksel’deki NATO kaynaklarının tepkisini çektiği öğrenildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!