Türkgün hedef gösterdi: Ayşe Ateş’ten gazetecilere destek

featured

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP’ye yakınlığı ile bilinen Türkgün gazetesi yazarı Kadir Yıldız tarafından hedef gösterilen gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’na destek verdi.

Sosyal medya hesabından Halk TV yayının bir kısmını paylaşan Ateş Ateş, şunları söyledi:

“Basit bir cinayet davası olmadığı bilinciyle Sinan Ateş suikastinin aydınlatılması için insanüstü bir mücadele örneği sergileyerek bütün tehditlere göğsünü çelik bir duvar gibi geren Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Timur Soykan ve Murat Ağırel başta olmak üzere bu ülkenin bütün cesur, şerefli ve azimli gazetecilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Özellikle Barış Terkoğlu’nun yapmış olduğu ve tarihe not düşülmesi gerektiğine inandığım bu konuşmayı dinledikten sonra aklıma Namık Kemal’in aşağıdaki dizeleri geldi:

Kemend-i can-güdâzı ejder-i kahr olsa cellâdın, 

Müreccahtır yine bin kerre zencîr-i esâretten. 

Felek her türlü esbâb-ı cefâsın toplasın gelsin, 

Dönersem kahpeyim millet yolunda bir âzimetten…

Geride kalan dönemde gördük ki Çukurambar’da hedef alınan, katledilen sadece Sinan Ateş değildi. Orada aziz milletimiz de hedef alındı. Orada milletimizin adalete olan inancı da huzuru da güvenliği de katledildi.

Bu yüzdendir ki hep şunu söylüyorum:  Bu, yalnızca bir adalet mücadelesi değildir. Bu, bir milletin sokaklarını karanlıktan, kötülükten, hukuksuzluktan arındırma mücadelesidir. Millet yolunda mücadele eden şerefli gazetecilerimiz de dev gibi bir ordu karşısında bu mücadelenin bin atlı akıncılarıdır.

Hedef gösterilen gazetecilerimizin can güvenliği elzemdir.”

TGC DÖRT GAZETECİNİN HEDEF GÖSTERİLMESİNİ KINADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Türkgün Gazetesi’nin manşetinde Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’nun hedef gösterilmesini kınadı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkgün Gazetesi 21 Haziran 2024 tarihli sayısının manşetinde Kadir Yıldız imzasıyla yayınlanan yazıda meslektaşlarımız Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle açıkça hedef gösterilmiştir. ‘Halk TV’nin avanak hafiyeliği’ başlıklı yazıda, fotoğrafları da eklenen gazetecilerin ‘Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadığı’ iddia edilmiştir. Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir. Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleri ile mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz. Meslektaşlarımızı hedef gösteren Kadir Yıldız’ı kınıyoruz. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre ‘Gazeteci kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumludur. Gazeteci bir başka gazeteciye bilinçli ve açık, mesleki zarar vermekten kaçınmalıdır. Bir meslektaşının yayınını engelleyici ve yanıltıcı davranışlarda bulunmamalıdır.’ Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. #Gazetecilik suç değildir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!