Sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz parçası spor

Kâinatta her şey hareket halindedir. Maddenin temelini oluşturan atomun içinde ki elektron hareketlerinden başlayacak olursak Dünyamız, Güneş Sistemimiz, Galaksimiz ve tahmin edebildiğimiz son noktalardan olan Kuazar’lara kadar gördüğümüz şey hareketin hep var olduğudur. Eğer bir yerde hareket yoksa orada yaşamdan, yaşamaktan bahsetmemiz mümkün değildir.

İnsanında günlük yaşantısında harekete ihtiyacı vardır. Günlük rutin işlerimizi gerçekleştirirken yaptığımız hareketler vücudumuzun ihtiyaç duyduğu hareketin çok altında kalmaktadır. Uzmanların değerlendirmelerine genel olarak baktığımızda hayatımızda spor adına hiçbir şey yapmıyorsak günlük olarak yaklaşık on bin adım atmamız sağlığımız açısından son derece önemlidir. Ancak hayatımıza şöyle bir göz gezdirip de baktığımız zaman ortaya çıkan sonuç birçoğumuzun bu kadar vakti yoktur(!) en azından biz böyle olduğunu düşünürüz. Dahası spora yeteri kadar önem verdiğimizde söylenemez. Oysaki iyi bir planlamayla veya Sakarya spor salonlarının desteği ile vücudumuzun ihtiyaç duyduğu hareketi kolaylıkla karşılayabiliriz. Bütün bunları gerçekleştirebilmek içinse spor salonları değerlendirilmesi gereken bir fırsattır.

Atalarımızın çok güzel bir sözü vardır “İşleyen demir ışıldar” diye. Bu deyimin anlamına baktığımızda karşımıza ilk olarak “Bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur, yeteneklerini yitirir. Çalışan kişi hem daha mutlu olur hem de bilgi ve becerisini artırdığı için daha yararlı işler yapabilir.” diye bir açıklama çıkmaktadır. İnsanında doğası gereği sağlıklı kalabilmesi için hareket etmesi şarttır. Eğer bu şartı göz ardı edecek olursak bel, boyun, kol, bacak gibi organlarımızın zayıflamasından kaynaklı ağrıların yanında genel olarak halsizlik hissi, hareketsizlik isteği, olağan dışı kilo alma ve kilo kaybetme gibi durumlarla karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır.

Artık hayatımızda bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bu işe günlük yaşantımızı çokça etkileyen hareket eksikliğine bağlı olarak belki de çok önem vermediğimiz spor yapmakla başlayabiliriz. Spora olan ihtiyacımızı ise gün içerisinde karşılaştığımız birkaç durumla kendimizi test ederek belirleyebiliriz. Mesela; yalnızca iki üç kat merdiven çıktığımız halde soluk alış-verişimiz değişiyorsa, hızlı adımlarla çokta uzun olmayan mesafeyi yürüdüğümüzde yine nefes nefese kalıp dahası yorgunluk hissediyorsak, kas ve eklem ağrılarımız günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmeye başlamış durumdaysa bu vücudumuz bize alarm veriyor anlamına gelmektedir. Halbuki saydığımız bütün bu sıkıntılardan kolaylıkla kurtulabiliriz. Yapmamız gereken tek şey gün içerisinde çokta önemli olmayan bir sürü şeye harcadığımız vaktin birazını kendimize harcamaktır. Eğer her gün bunu yapamıyorsak iki-üç günde bir yapmamız hayatımıza çok şey katacaktır.

Spora başlamaya karar verdikten sonra karşılaşılan sıkıntılar ise yanlış hareketler ile vücuda yarar yerine zarar vermek, doğru hareketleri doğru şekilde yapıyor olsak bile bunda sürekliliği sağlayamamak ve kısa süre içerisinde sonuç alma isteğidir. Yapılan bir araştırmaya göre spor salonlarına kayıt olan her on bireyden dokuzu bir ay içerisinde sporu bırakmaktadır. Oysa her şeyde olduğu gibi sporda da istediğimizi elde etmek, sporu hayatımızın bir paçası haline getirebilmek için zamana ihtiyacımız vardır. Zaten zamanla hedeflerimizi tutturduğumuzu gördükçe, sporun faydalarını hayatımızda hissedip, tecrübe ettikçe spor vazgeçilmezimiz olacaktır. Eğer bunu nasıl yapacağınız konusunda emin olamıyorsanız ya da en baştan itibaren alanında uzman kendisini kanıtlamış güvenilir bir yerden destek almak istiyorsanız Sakarya spor salonları tam aradığınız adres durumundadır. Unutmayalım sağlığımızı kaybettikten sonra ona tekrar kavuşmak mümkün olmayabilir. Sağlığımız için ve sevdiklerimizle daha güzel, daha verimli ve daha uzun vakit geçirebilmek için vücudumuza biraz vakit ayırmak yeterli.  

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!