Temizer: Doğu Türkistan, Türklüğün namus meselesidir

İYİ Parti Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Türkistan’da, Çin devletinin programlı baskılarına maruz kalan Uygur Türklerine destek verildi.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, “Doğu Türkistan, Türklüğün namus meselesidir ve millilik iddialarının test edildiği yerdir. Susmak razı olmaktır ve zulme rıza zulümdür. Türkiye Cumhuriyeti bir an önce sesini yükseltmeli ve zulmün sona erdirilmesi için harekete geçmelidir. Bilinmelidir ki Doğu Türkistan yalnız değildir. İyi Parti, Türk Milleti adına meselenin sahibi ve takipçisidir” ifadelerine yer verildi.

Temizer imzalı açıklamanın tam metni şu şekilde:

Ata yurdumuz Doğu Türkistan'daki Çin zulmü artarak devam etmektedir. Doğu Türkistan’ı Çinlileştirmek ve Uygur Türklerini asimile etmek için yıllardır yürütülen etnik temizlik programı artık bir soykırıma dönüşmüştür.

Uygur Türklerinin yurtlarından çıkarılarak Çin’in iç kesimlerine sürülmeleri ve yerlerine Çinlilerin yerleştirilmesi sonucunda bölgenin demografik yapısı değiştirilmiştir. Şimdi ise arındırma kamplarına alınan milyonlarca Uygur, İslam ve Türklük karşıtı propagandaya maruz bırakılmakta ve din değiştirmeye zorlanmaktadır. Türk kızları zorla Çinli erkeklerle evlendirilmektedir. Türk aileler, evlerinde bir Çinli erkek ile birlikte yaşamaya zorlanmaktadır. Uygur öğrencilerin ve memurların oruç tutmaları ve camiye gitmeleri yasaklanmaktadır. Türk çocukları ailelerinden zorla alınarak Çinlilere verilmektedir.

Bu insanlık dışı uygulamaları Çin devleti de inkâr etmemekte ve “eğitim” diyerek geçiştirmektedir. Bu korkunç zulme karşı, Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenlerin en küçük bir diplomatik tepki dahi göstermemeleri ise Türk milleti için ağır bir yaradır. İYİ Parti'nin ısrarla gündeme getirmesi sonucu aziz milletimiz kardeşlerine sahip çıkmış ancak iktidar halen suskunluğunu bozmamıştır. Zulme sessiz kalmakla yetinmeyen iktidar, meseleyi gündeme getirmek için 15 kişinin yaptığı yürüyüşü dahi engellemiştir. Bütün bunların üstüne de borazan medyanın Çin sevici birtakım tetikçileri “CIA ajanı” diyerek mazlumlara iftira atmaya başlamıştır.

Çin’den alınan birkaç milyar dolar kredi karşılığında, Müslüman Uygur Türklerine yapılan zulme sessiz kalmayın! Tescilli Pekin gönüllerinin Doğu Türkistan aleyhtarı kampanyasına borazan medyanızda destek vermeyin! Şahsi menfaatlerinizi müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit etmeyin!

Doğu Türkistan, Türklüğün namus meselesidir ve millilik iddialarının test edildiği yerdir. Susmak razı olmaktır ve zulme rıza zulümdür. Türkiye Cumhuriyeti bir an önce sesini yükseltmeli ve zulmün sona erdirilmesi için harekete geçmelidir.

Bilinmelidir ki Doğu Türkistan yalnız değildir. İYİ Parti, Türk Milleti adına meselenin sahibi ve takipçisidir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!