Saygı Öztürk Sırrı Süreyye Önder ile ilgili çarpıcı bir yazı yazdı!

Saygı Öztürk Sırrı Süreyye Önder ile ilgili çarpıcı bir yazı yazdı!

26. Dönem HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “İYİ Parti HDP’ye danışmak için aracı gönderdi” şeklinde açıklama yapmıştı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Önder’e “Ne benim ne arkadaşlarımın, HDP’ye ‘biz nerede ne yapalım’ diye bir soru sormuşluğumuz, gayri resmi, resmi kesinlikle yoktur. İsnat eden bunu ispat etmekle görevlidir” sözleriyle tepki göstermişti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında Önder ile ilgili çarpıcı bir yazı yazdı.

“Yakın dönemin ‘çok şey bilen’ isimlerinden olan Sırrı Süreyya Önder, isim vermeden İYİ Parti’den seçim döneminde kendisine gelen olduğunu belirtiyor ama bunun kim olduğunu açıklamıyor” diyen Öztürk şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti yetkilileri böyle bir görüşmenin yapılmadığında ısrarcı olduğuna göre Önder’in de yalancı duruma düşmemek için bildiklerini yer, zaman vererek, tanık göstererek açıklaması gerekiyor. Aksi halde Önder’e güven kalır mı?

Hatta Kandil-İmralı görüşmelerini, çözüm sürecinde AKP ile yaşadıklarını, Abdullah Öcalan’ın mektubunu Diyarbakır meydanında okumasına kimlerin izin verdiğini de açıklamalı. Mahkemede, ‘doğruyu söyleyeceğine dair namusu ve şerefi üzerine’ yemin edeceği için duruşmalarda yapacağı açıklamalar daha da önem kazanacak demektir.”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!