Saadet Partisi’nde Kadir Topbaş’a açık kapı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, yerel seçimle ilgili olarak açıklama yaptı. Sevim, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için açık kapı bıraktı, teklif götürülmesi düşünülen diğer bir ismin de Ali Müfit Gürtuna olduğunu açıkladı.

SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, kendi adayları olması durumunda bağımsız aday fikrine sıcak bakacaklarını belirtiyor. Artı Gerçek’in sorularını yanıtlayan Sevim, aday belirleme noktasında istişare halinde olduklarını ifade eden Sevim, “İBB Başkanlığı görevinden alınan Kadir Topbaş’a teklif götürmek gibi bir düşünceniz olur mu?” şeklindeki soruya “Bunların hepsi olabilir. Hiçbirine olamaz diyemeyiz” ifadesiyle açık kapı bıraktı. Sevim, partide konuşulan ve teklif götürülmesi düşünülen diğer bir ismin de Ali Müfit Gürtuna olduğunu belirtiyor.

Yerel seçimlere kazanacak adaylarla girmeyi hedefleyen Sevim,” Biz her yerde oyumuzu artırmak için değil, kazanmak için seçimlere gireceğiz. Ama sonuç ne olur, o artık Allah ve milletin takdiri. Biz kazanmak için belediye başkanlığı ve meclis üyesi adaylığı belirleme sürecinde en fazla oyu kim alırsa onunla gireceğiz. Tabi bizim ilkelerimiz var. O ilkeleri göz önünde bulundurarak bize yakışan, bizi mahcup etmeyecek adaylarla yola çıkacağız. Gerek aday olmadan önceki gerek aday olduktan sonraki hayatıyla yüz kızartmayacak adaylarla ama dediğim gibi en çok oy alacağımız adaylarla seçime girmeyi planlıyoruz. Genel merkez böyle bir strateji belirledi. Biz de bu konuyu ısrarla gündemde tutuyoruz” dedi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Eski Başkanı Kadir Topbaş için açık kapı bırakan Abdullah Sevim, “Bu düşünülür tabi. Düşünülmeyecek bir şey değil. Bizim bildiğimiz kadarıyla Topbaş’ın böyle kamuoyuna yansıyan yüz kızartıcı bir şeyi olmadı. Kapalı kapılar ardında olmuştur olmamıştır, biz bilemeyiz. Aldı götürdü, şöyle yaptı böyle yaptı denilecek bir şeyi yok” ifadelerini kullandı.

Parti içinde düşünülen bir başka isminde Ali Müfit Gürtuna olduğunu belirtren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sevim “Bunu iştişare etmek ve konuşmak lazım. Arkadaşlar bunları konuşuyor. Zaman zaman gündeme geliyor. Örneğin arkadaşlar Ali Müfit Gürtuna’ya gitsek mi diye soruyor. Bunlar dediğim gibi zaman zaman gündeme geliyor. Bu noktada gidelim görüşelim diye bir şey oluşmadı. Seçimlere daha çok zaman var. Köprünün altından çok sular geçecek. CHP’nin adayı İstanbul’da belirleyici olacak. CHP’nin muhafazakar seçmenlere de yeşil ışık yakan bir adayla seçimlere girmesi işi daha çekişmeli hale getirecektir” şeklinde konuştu.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!