MHP İzin Vermeyince Belediye Başkan Adaylarının Koltukları Boş Kaldı

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler adaylarını açıklarken, bazı adaylar da projelerini kamuoyu ile paylaşmaya başladı. AKP ve MHP çoğu ilde olduğu gibi Ankara’da da ortak aday çıkartıyor. Ankara’da 3 ilçede aday çıkarmayan AKP, ilçelerde MHP’nin adayını destekleyecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz gün AKP Genel Merkezi’nde Ankara için “111 Proje”sini kamuoyu ile paylaştı. 25 ilçenin AKP ve MHP adaylarının davet edildiği programa MHP’li adaylar genel merkezlerinden izin alamadığı için katılamadı.

İZİN ÇIKMADI

MHP’nin Gölbaşı Belediye Başkan adayı Ramazan Şimşek,  Etimesgut Belediye Başkan adayı Enver Demirel ve Polatlı Belediye Başkan adayı Mürsel Yıldızkaya davetli oldukları halde programa katılmadılar. Salonda bulunan 26 sandalyenin 3’ünün boş kalması üzerine Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, bir görevliye sandalyelerin neden boş olduğunu sordu. Görevli de, “MHP adaylarının il başkanlığına sorduklarını ve il başkanlığının MHP Genel Merkezi’nden izin almadığı” cevabını verdi.

GENEL MERKEZDE OLMASI ENGELLEDİ

Edindiğimiz bilgilere göre,  proje toplantısının AKP Genel Merkezi’nde yapılmasından dolayı adaylara izin çıkmadığı öğrenildi. MHP Genel Merkezi’nin, duruma sıcak baktığı fakat proje toplantısının genel merkezde olmasından dolayı il başkanlığına olumsuz cevap verdiği öğrenildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!