Mete Aksoy: Olay İYİ Parti’nin Eksen Kavgasıdır

Mete Aksoy: Olay İYİ Parti'nin Eksen Kavgasıdır

Strateji uzmanı Mete Aksoy bugün paylaştığı bir dizi tweet ile İYİ Parti’deki iç çalkantıya yeni bakış açısı getirfi. Mete Aksoy’a göre kavganın asıl nedeni Türk Milliyetçiliğine bakış farklılıkları, İYİ Parti ekseninin nerede durması gerektiğine dair bir kavga. Aksoy’ın paylaşımları şu şekilde:

OLAY İYİ PARTİNİN EKSEN KAVGASIDIR

1) Bakın ben Ümit hoca ile hiç tanışmadım ama zannediyorum beni uzaktan tanıyor. Siyaset içinde de değilim ve yurt dışında yaşıyorum. Meral hanıma karşı filan da değilim, Ümitçi filan da değilim. İyi partili filan da değilim.

2) Beni tanıyanlara sorun, doğrulayacaklardır söylediklerimi. Ben sadece analiz yapıyorum, o kadar. Şimdi konuya gelelim: İyi parti içinde ulus-devletçiler ve küreselciler kavgası var dedim de bunu yalnızca Ümit hocanın egosuna bağlayanlar var.

3) Ümit hoca egoludur veya değildir, tanışmadım bilemem ama bu durumu sadece bununla açıklamak biraz komik değil mi? Bakın Ümit hocanın çıkışından önce partiden istifa eden (aslında tasfiye edilen) isimlere bakalım:

4) Özcan Yeniçeri, Yusuf Halaçoğlu, Yörük Ali Paşa, Ali Türkşen, Fatih Eryılmaz, Nevzat Bor ilk aklıma gelenler. Şu an partide olsa da bu listeye Ümit Özdağ’ı da ekleyelim.

5) Bu insanların ortak noktası sizce küresel, finans çevrelerine yakın liberaller olmaları mı yoksa ulus-devlet çizgisindeki Türk milliyetçileri olmaları mı? Şimdi manzara bu iken, olayı sadece Ümit hocanın enaniyetine, egosuna bağlamak ne kadar doğru bir tespit siz karar verin.

6) Peki, Meral hanım diye soruyorsunuz? Daha önce de yazdım: Meral hanım da Türk milliyetçisidir Ümit Özdağ ve yukarıda yazdığım isimler gibi. Peki problem ne?

7) Bana göre problem şu: Bu ekiple Meral hanımın politikaya yaklaşımı, politika metodu farklı. Meral hanım daha sağ politikalarıyla yaklaşıyor olaya.

8) Daha açık yazayım küreselci olan veya olmasa da liberal finans ve liberal uluslarası politikacılara yakın insanların da partiye gelmesini istiyor. Yukarıda tasfiye olunan ekip de buna karşı. Ben de bu politika metodunu tehlikeli buluyorum açıkçası.

9) Partiden ulus-devletçilikleri, Türk milliyetçisi kimlikleri kanıtlanmış yukarıda bahsettiğim isimler tasfiye edilip, daha liberal çevreler dolduktan sonra Meral hanım genel başkanlığı kaybederse ne olacak?

10) Olayı böyle yalnızca bir kişinin enaniyetine bağlamak ne kadar doğru ve dürüstçe buna da siz karar verin…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!