Meral Akşener, vatandaşın ittifak sorusuna çok net cevap verdi

Meral Akşener, vatandaşın ittifak sorusuna çok net cevap verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kırıkkale ziyareti başladı. İl ve ilçe teşkilatı Akşener’i şehrin girişinde çiçeklerle karşıladı.

Teşkilatla kısa süre konuşan Akşener esnaf ziyaretlerine başlamak için Yahşiyan’a doğru yola çıktı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da eşlik ediyor.

“SATTIĞIMIZIN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

Yahşiyan’daki bir pastaneyi ziyaret eden Akşener, dükkan sahibine geçinebiliyor musunuz? diye sordu.

Esnaf ise Akşener’e “Sattığımızın karşılığı alamıyoruz. Ev geçindirmekte zorlanıyoruz. Sigorta maliyeti işçi maliyeti çok yüksek. 18 saat çalıştığım halde zor geçiniyoruz.” cevabını verdi.

Akşener, daha sonra da bir berber ile konuştu. Berber, şöyle konuştu:

“İşler kötüye gidiyor, giderlerimiz yükseliyor gelirimiz az. Herkes çözüm diyor ama Çözüm görmedik. Elektrik giderlerimde artış var, kurbanda iş yapamadım. İlk defa böyle bir bayram gördüm, insanlarda tedirginlik var.”

Daha sonra bir çay bahçesinde vatandaşlarla dertleşen İYİ Parti lideri şöyle konuştu:

“Bugün 10’nun ili dolaşıyorum. İlçe ilçe geziyorum. Vatandaşın derdine dikkat çekiyorum, propaganda yapmıyorum, oy istemiyorum. Çünkü seçim yok. Yarın bir gün seçim geldiğinde arkadaşlarımız dolaşacak oy isteyecek, anlatacak o başka bir şey. EYT’liler mesela; bizim üzerinde durduğumuz bir konu. Esnaflar söylüyor bize biz onları paylaşıyoruz, insanların dinmesini sağlıyoruz. Böyle bir iş edindim kendime onun için buradayım. Elektrik faturalarından çok şikayet ediliyor. Kiralık dükkanların stopajından, SSK primlerinden şikayet ediliyor. Müşterinin alım gücü düştü maliyetler yükseldi, esnafa destek olunsun deniliyordu. Pandemi sürecinden önce özellikle.”

İTTİFAK SORUSUNA CEVAP VERDİ

Meral Akşener, bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve ittifak sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Burada olmaya devam edeceğim. Şimdi biz partimizi niye kurduk? Biz partimizi bu sistemin doğru olmadığını, hepimizi sıkıntıya sokacağını (nitekim iki sene sonra da soktu) iddia ederek bir siyasi parti kurduk vatandaşın talebiyle.

Dolayısıyla bizim evimiz 83 milyondur, Anadolu’dur, milletin sinesidir evimiz. Bu netlikte söyleyeyim. (Millet İttifakı’nı kastederek), bizim bir sıkıntımız yok. Biz yola çıktıklarımızı milletimizin değerlerine, milletimizin çıkarlarına halel gelmediği sürece yolda bırakmadık hiç. Burada bir sorunumuz yok.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!