Kılıçdaroğlu’ndan şok iddia: Devlet Bahçeli AKP’den desteğini çekebilir

Kılıçdaroğlu'ndan şok iddia: Devlet Bahçeli AKP'den desteğini çekebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, VOA Türkçe’den Yıldız Yazıcıoğlu ve Murat Karabulut’un sorularını yanıtladı.Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, flaş bir iddiada bulundu.

Devlet Bahçeli’nin olası erken seçimde yaşanacak başarısızlıktan sorumluluk almayı tercih etmeyerek Cumhur İttifakı’ndan desteğini çekebileceğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“BAHÇELİ ‘BEN DESTEK VERMİYORUM’ DİYEBİLİR”

Erdoğan “Erken seçime gidiyoruz” dedikten sonra parlamentodaki AK Parti ve MHP ‘evet’ diyecektir ve dolayısıyla erken seçim kararı alınacaktır.

Burada bir başka tablo ortaya çıkabilir. Gelişen bütün olumsuz tabloya MHP ortak olmak istemeyebilir. O nedenle ‘Ben (Bahçeli/MHP) artık destek vermiyorum parlamentoda’ diyebilir. O zaman Erdoğan zorunlu olarak erken seçime gitmek durumunda kalabilir.

“BAHÇELİ DAHA ÖNCE BUNU YAPTI”

VOA: Bahçeli sizce böyle bir hamle yapar mı?

Kılıçdaroğlu: “Bahçeli her zaman yapabilir. Bahçeli daha önce de bazı hamleler yaptı. Örneğin (7 Haziran 2015) seçimlerden sonra hemen açıklama yapmıştı: ‘Derhal bir erken seçime gitmeliyiz’ diye. Sonra Türkiye’de bir dizi terör saldırısı oldu ve AK Parti yüzde 49 oy aldı Sayın Davutoğlu o dönemde.

Ecevit Hükümeti döneminde de bütün önemli kararlar ekonomik açıdan alınmıştı. Tam o kararların olumlu sonuçları alınacakken yine Bahçeli bir erken seçim kararı aldı ve erken seçime gidildi. Dolayısıyla Bahçeli bu süreçte böyle bir kararı alabilir.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!