İYİ Partili Nuhoğlu: Kanal İstanbul’u konuşmak bile ayıp

İYİ Partili Nuhoğlu: Kanal İstanbul'u konuşmak bile ayıp

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesinin hızlandırılmasıyla ilgili, “İnsanların daha canını tehdit eden süreci çözemediği, daha bu psikolojiyi atlatamadığı bir dönemde bile Kanal İstanbul’u konuşacak kadar boşboğazlık eden, anlamsız yöneticilik figürlerinin malzemesinin bir parçası biz olmayacağız” açıklamalarının ardından İYİ Parti’den de tepki gecikmedi.

Kanal İstanbul’un yapılmaması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini ifade eden İYİ Partili Nuhoğlu, “Teknik, ekonomik, ekolojik- oşinografik(Okyanus bilimi) ve siyasi olarak da yapılmamasını detaylarıyla ortaya koyduk. Söylediklerimiz namuslu ve tarafsız bilim adamları tarafından da söylenmektedir. Ayrıca devletin hazinesinde oraya harcayacak para mı kaldı? Kaynakları tüketmenin yanında dış finansman bulacak itibarın da kalmadığını biliyoruz. Şayet bizim bilmediğiniz imkânlar sağlandıysa bunların milletin yararına kullanılması gerekir” dedi.

Kanal İstanbul’un bugünkü şartlarda hızlandırılmasını değil konuşulmasını bile son derece yersiz ve uygunsuz bulduğunu söyleyen Nuhoğlu, “Korona virüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığı şu günlerde Kanal İstanbul’u konuşmak her şeyden önce ayıptır. Millet işsiz kalmış, açlıkla mücadele etmenin yollarını arıyor. Diğer taraftan koronavirüs salgınından kurtulma ve sağlığını koruma telaşındayken bunlar konuşulmaz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’da ihale sürecini hızlandırmak için düğmeye basarken, kanalın iki yakasında kurulacak şehirler için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleriyle yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi. Temmuz ayı içerisinde de imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

45 kilometre uzunluğunda 275 metre genişliğindeki kanalın yapım işlerine ait ihale dökümanlarını hazırladığı da öğrenilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladığı projede bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında son aşamaya geldi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!