İYİ Partili Ağıralioğlu: Cumhur İttifakı’nın İçine Girmeyiz

İYİ Partili Ağıralioğlu: Cumhur İttifakı'nın İçine Girmeyiz

İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İYİ Parti’ye gelen “Cumhur İttifakı’na katılın” davetini değerlendirdi.

HaberTürk’te ekranlara gelen ve Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu Özel Röportaj programında konuşan Ağıralioğlu, Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını söyledi.

Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“BU SİYASİ HESABA ORTAK OLMAYACAĞIZ”

“AK Parti’nin bugünkü davetini şöyle algıladık biz; memlekette bu kadar gücü olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de uygulatıp ümidi kendi lehine kullanma fırsatını da eline geçirmiş olmasına rağmen memleketi toplayamamış, memlekete vaadettiğiniz Türkiye hayalini gerçekleştirememişseniz size muhalefetten katılan insanların size vereceği hiçbir kuvvet bu sözleri gerçekleştirmenizi sağlamaz. 

Dolayısıyla biz İYİ Parti olarak bu siyasi hesaba ortak olmayacağız.”

“İYİ PARTİ OLARAK TEK BİR TEKLİFİMİZ VAR”

“İYİ Parti olarak tek bir teklifimiz var, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi. Bunun adı önemli değil. Esas kastettiğimiz şey Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamada memleketi, milleti dertleriyle beraber daha büyük çıkmazlara sokacağına dair öngörümüz var.

Buradan dönerlerse genel başkanımız Meral Akşener defalarca zikretti ben de söyleyeyim, iyileştirilmiş parlamenter demokrasi çerçevesinde düzelmeye katkı sağlayacağımızı söyledik defalarca. 

Kaynak Yeniçağ: AKP ve MHP’den teklif geldi, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu aldıkları kararı açıkladı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!