İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meydan Dayağı

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meydan Dayağı

İYİ Parti’de 2. Olağan Kongre sonrası sular durulmuyor. ‘Oy verilmeyecekler listesi’ krizinin ardından bu kez de parti içinde ‘Taban Hareketi’ adıyla hareket eden grubun üyeleri,  genel merkezde görüştükleri parti yöneticilerinin talimatı ile bir grubun saldırısına uğrayarak dayak yediklerini öne sürdüler.

Bugün şehir dışından Ankara’ya gelerek İYİ Parti genel merkezine gelen Taban Hareketi Temsilcileri temsilcilerinden İYİ Parti eski Zonguldak Merkez İlçe Başkanı ve Zonguldak Karamanlı Belediye Baikan Adayı Serhat Yıldırım’ın anlatımına göre önce İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaei Milletvekili Lütfü Türkkan ile bir atoplantı yaparak sorunları konuştular. Yıldırm’q göre, olumlu geçen toplantı devan ederken İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır “Yeter artık,lan!” diyerek peşindeki gençlerle odaya girerek ziyaretçi ekibi darp etti. Yıldırm kendisini korumak isteyen Lütfü Türkkan’ın da yumruk yediğini iddia etti.

Kendilerinin parti kurucuları olduklarını belirten Serhat Yıldırım “darp raporu” alarak saldıranları Cumhuriyet savcılığına şikayet edeceğini bilsirdi. Saldırıya uğrayan ekipten darp izleri olan bir partili ise Ümit Dikbayır ile birlikte saldırganlar arasında Teşkilat Başkanı Koray Aydın!ın danışmanı Samet Keskin’İn de bulunduğunu söylesi.


Taban Hareketi üyeleri Ankara yolunda bu paylaşımı yapmıştı.

Taban Hareketi içinde yer alan Bulut Vidinli isimli İYİ Parti üyesi, yaşananları şöyle anlattı:

“Biz iyi niyetlerle partimize geldik. Bir parti eğer ki tabanını kabul etmiyorsa, sahip çıkmıyorsa bir anlamı yoktur. Oturduk, konulştuk güzeldi her şey. Sonra bir anda bir saldırı oldu. Hadi anladık Serhat Başkan’a vurdunuz, ağzını-burnunu berbar ettiniz Bana niye vurdunuz? Ben bir kadınım. Bir kadın bir partiye gönül verdi diye sopa mı yemeli?”

Vidinli, “biz kadın hareketi diye yola çıktık” derken, çevresindekiler ise saldırı talimatının Ümit Diybakır tarafından verildiğini öne sürdü.

Vidinli, “Genç çocuklar vardı. Şu dirsekleriyle enseme enseme sopa yedim ben. Yazıklar olsun! Evladım yaşındaki çocuklar bana vurdular” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!