“Hocayı dikkate almak lazım”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Disiplin Kuruluna Sevki Konusundaki Basın Açıklaması Yaptı

Şimdi işin şakasını bir kenara bırakırsak,

Kendimce düşüncelerim:

Ümit hocanın çıkışı İYİ partinin başlangıç misyonuna göre yaşadığı bir eksen kaymasına itiraz niteliğinde. Birincisi İYİ parti kuruluşunda FETÖ’yle mücadele etmiş isimleri (Ali Türkşen, Fatih Eryılmaz, Yörük Ali paşa vs) ön plana çıkartarak FETÖ meselesinde gayet net mesajlar verirken bugün geldiği noktada bu isimleri tek tek elemiş ve geriye neredeyse sadece Ümit hocayı bırakmış durumda… Bu durum İYİ parti açısından Fetö konusunda flu bir alan oluşturuyor. Bu insanların bu konulardaki tereddütleri ve imaları ve işaret ettikleri noktaları dikkate almakta fayda var. Çünkü bu durum Meral Akşener’in partinin ilk kuruluşundaki hedeflerinden ziyade “bugünkü siyaset sahnesinde bir merkez sağ partinin” ulaşabileceği alanlara yönelmesi bahsettiğimiz ful bölgeleri doğuruyor. Bu bölgelere yapılan hamle kısa vadede CHP ittifakıyla beraber AKP’nin alanını daraltma işlevi görüyor olmakla beraber daha uzun vadede İYİ partiyi sadece bir proje partisinden ibaret kılıp görevi bittiğinde dağılmaya mahkûm hale getiriyor. Hocanın eleştirisinden bu mana çıkıyor.

İkincisi İYİ partinin başlangıç misyonlarından birisi, MHP de yaşanan antidemokratik parti iç yapısı, asker delege ve parti içi ayak oyunları vs. gibi konularda İYİ partinin giderek eleştirdiği MHP’ye benziyor olması ki bunu hocanın çıkışından önce de herkes biliyor ve görüyordu. Yani bu konuda Koray Aydın’ın teşkilat başına getirilmesi ile başlayan bir gerilim zaman içerisinde birçok milletvekili ve teşkilat üyesiyle ipleri kopartacak seviyeye geldi malum. Bu noktada su parantezi açayım; İYİ parti ve İYİ parti teşkilatı uzun zamandır enerjisinin büyük bir kısmını Meral Akşener’in liderliğini pekiştirmeye çalışarak harcıyor. Parti, iyi bir ekip ve iyi bir bakanlar kurulu oluşturma görüntüsünden ziyade Erdoğan’ın karşısında bir Meral Akşener liderliği kültü oluşturma gayreti içerisinde çok fazla enerji harcıyor. Bu şimdiye kadar hem başarılamadı hem de doğru bir yol değil. Hem de yapılan ittifaklardan alınan neticeler ve görülen çıkış yolları acısından hiç gerçekçi değil. Parantezi kapatırsak, Meral Akşener’in liderliğini pekiştirme gayreti partiyi giderek küçük olsun benim olsun zihniyetiyle eleştirilen MHP ye benzetiyor. Meral Akşener’e muhtemel rakipler ve parti içinde liderlikten bağımsız hareket etme potansiyelinde olan herkes Koray Aydın’ın tırpanından geçiriliyor. Ve tabii ki Koray Bey ve şürekâsının rakipleri de… Bunun tabii ki Meral Akşener’den habersiz olduğu düşünülemez. Bu durum bir liyakatsizlik hali ve ahde vefasızlık doğurduğu için işin sonunun nereye varacağını söylemek yersiz…

Netice olarak;
Farzedinki hoca partiden ayrıldı, hocanın siyasi hayati bitti, histeri krizindeki arkadaşların her türlü fantezisi yerine geldi, hocayı bacaklarından astılar falan vs. hiç önemli değil. Hepsini bir kenara bırakın özellikle birinci paragraftaki konu çok can yakacak bir konu haline gelebilir. Hani o son günlerde duyduğunuz “küreselci-millici” konusu orda saklı… Bu ittifaklar kazandık kaybettik, ihaleler falan derken çok hızlı eviriliyorsunuz… Buna dikkat etmek lazım. Ve tabii ki İYİ parti ilk başlangıçtakinden daha geniş bir alana hitap eden siyasetler üretmek zorunda, yani bir nevi faz değişimi yapacak. Şahsi kanaatim bu durum orada kalmakta ısrar eden Ülkücüler için ciddi metamorfozlar doğuracaktır ancak bu faz değişiminin orijindeki misyondan çok uzağa gitmemesi için orijini ara sıra hatırlamak lazım. Yoksa bu ittifaklarin hızı baş döndürür, neticesi kureselcilerle kol kola dans olur… (Ben iyi niyetimden kol kola dedim.)

Meral hanımın siyaset anlayışı uzun vadede küreselcilerin tezgâhlarından kurtulabilecekmiş görüntüsü vermiyor. Açıkçası yetiştiği yerdekilerde de bu yetenek yoktu. Esasen Türkiye’de merkez sağda, böyle bir uzun vadede kendi başlarına ve Türkiye’nin başına ne geleceğini görebilme yeteneği hiç olmadı.
Yine netice olarak; bu uyarıları dikkate alıp parti kendisine çeki düzen verirse daha uzun vadeli bir parti oluşur, yok eğer böyle giderlerse Ümit hocayı iki üç sene sonra özür dileyerek geri çağırırlar…
Bu isler öyle Meralcilik hocacılık ekiplerinin kavgası falan değil. Daha büyük isler. Hocayı dikkate almak lazım.

 

Yazan: AHMET RASİM SAĞ

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!