Fahrettin Yokuş: “Polis 3600’ü Beklerken, Sandık Kesintisi Geldi!”

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 300 bini aşkın emniyet çalışanlarına getirilen zorunlu sandık kesintisinin, emniyet çalışanlarını daha çok sıkıntıya düşüreceğini ifade etti. Torba yasanın görüşmeleri sırasında “zorunlu sandık kesintisi” hakkında genel kurulda konuşma yapan Yokuş, polislere hak ettikleri değerin verilerek, itibarlarının geri iade edilmesini de şu sözlerle dile getirdi.  
 
Yokuş, “Sanki 300 bini aşkın Emniyet çalışanının bütün sorunları bitti de bu emniyetçiler, bolluk, refah içinde yaşıyormuş gibi nereye para harcayacaklarını şaşırmışlar gibi, getire getire polisin önüne sandık kesintisi getirdiler. 45 bini üye olmuş, 250 bini henüz olmamış. Hangi polise soruldu?  Böyle bir talepleri mi var?  Polis maaşlarından en az 250 lirayla 400 lira arasında gelir durumuna göre sandığa zorunlu, mecburi aidat kesilecek. Bu durum hukuka uygun mu? Bu duruma bir de İLKSAN örneğini gösteriyorlar. İLKSAN'da (Milli Eğitime Bağlı İlköğretim Sandığı) şeffaf bir yapılanma mevcuttur. Her sandık üyesi yönetime girebilir, çünkü seçme ve seçime hakları vardır. Polis sandığı tüzüğünde ise şeffaflık yoktur. Sadece birinci sınıf emniyet müdürlerinin yönetime girme hakları vardır. Ayrıca harcamaları denetime açık değildir” dedi.
 
Yokuş, Polislere getirilecek 3600 ek göstergenin de unutulduğunu hatırlatarak;
 
Hükümet, 3600 ek göstergeyi polislerden başlatacaktı. İkinci yüz günlük programda öğretmenler var, ancak polisler yine yok. Polis memurları mağdur, polis memurları mutsuz, huzursuz; her sene 50'den fazla polis intihar ediyor, çoluk çocuğunu katlediyor; bir gün tatil yapamıyor, bayramı seyranı yok, mesai mefhumu yok. Hele hele bir disiplin mevzuatı var ki 1979 yılından kalma!  Kamu kuruluşları içinde en yoğun mobbingin, en büyük insan hakları ihlalinin olduğu yer emniyet teşkilatıdır.
 
Teşkilat içerisinde sivil memurlarımız var. Çoğunluğu kimsesizler yurdunda yetişen, ardından sivil memur olarak emniyet teşkilatına yerleştirilen insanlarımız.  Onların da adı yok, onlar da maraba. Onlar, iş tanımı olmayan ve her çeşit işe koşturulan ve en fazla mobinge uğrayan çalışanlarımız. Aynı her şeye koşturan polis memurlarımız gibi. Bizim polisimiz günde on dört on altı saat çalışıyor. Avrupa ülkelerindeki gibi niye günde sekiz saat çalışmaz? Niye bayram izni olmaz? Neden bu çalışanlarımıza insanca yaşayacağı ücret verilmez? Neden üst amirler ile alt amirler arasında sıkışır kalır? Bu ayrımcılıklar neden?” diyerek polislerin ne kadar zor şartlarda çalıştığını ifade etti.
 
Yokuş ayrıca zorunlu sandık kesintisinin polislere yük getireceğini de belirterek, hükümete şu çağrıda bulundu.
 
Gelin Türkiye Büyük Millet Meclisinde seçilmiş vekiller olarak, hep birlikte emniyet teşkilatında çalışanlarımızın sorunlarını çözelim. Zorunlu sandık yerine el birliği içinde polislerin derdini konuşup çözüm yolu bulmak hepimizin görevidir. Mutsuz bir polis teşkilatının, huzursuz bir polis teşkilatının bu millete huzur getirmesi, mutluluk getirmesi mümkün değildir. Bunun için, geliniz emniyet mensubu çalışanlarımızın her birine sahip çıkalım, hak ettiği değeri verip, hak ettiği itibarı iade edelim”  dedi.
 
Genel Kurul görüşmeleri sırasında, İyi parti grubunun vermiş olduğu “polis sandığı kesintilerinin, polis maaşlarından değil, hazine tarafından ödensin” teklifi, AKP ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Emniyet çalışanlarına ek yük getiren yasa tasarısı da AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!