Enginyurt: Kongreyi Akşener kazandı biz iptal ettirdik

Enginyurt: Kongreyi Akşener kazandı biz iptal ettirdik

MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meral Akşener’in MHP’de kongre için 715 imza topladığını ama kendisinin verdiği dilekçeyle kongrenin iptal edildiğini söyledi.
Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meral Akşener’in MHP’den ayrılıp İYİ Parti’yi kurmasıyla sonuçlanan kongreye dair önemli bir itirafta bulundu.

“BİZ BOŞUNA MI İYİ PARTİLİLERLE KAVGA ETTİK?”

Hadi Özışık’ın sunduğu Perde Arkası programına katılan Cemal Enginyurt önemli açıklamalarda bulundu. Tarım Bakanlığı’nın politikalarını eleştirdiği için MHP’den ihraç edilen Enginyurt, Bahçeli’nin Akşener’e yönelik “Evine dön” çağrısına tepki gösterdi.

Enginyurt, “Bu çağrıyı doğru bulmadım. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım. Silahlar patladı, yumruklar konuştu, hakaretler havada uçuştu. Ben şimdi düşünüyorum. İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’la ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener’le arsa davam mı kan davam mı vardı?” dedi.

“AKŞENER KONGRE KAZANDI BİZ İPTAL ETTİRDİK”

Akşener’in MHP’den ayrılıp İYİ Parti’yi kurmasıyla sonuçlanan kongre süreci hakkında da önemli itiraflarda bulunan Enginyurt, “Meral Akşener 19 Haziran’da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik” şeklinde konuştu.

“YALÇIN AKŞENER DESTEKÇİLERİNİ YÖNETİCİ YAPIYOR”

MHP’de yapılan parti içi atamalara da tepki gösteren Enginyurt, “Bakın MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın… Biz yönetime adam yazarken şu İYİ Parti’yi paylaşmış, şu Meral Akşener’le resim paylaşmış diye yönetime yazdığımız adamları almıyordu bir dönem. Şimdi aynı Semih Yalçın, Meral Akşener’i karşılayan Meral Akşener’e konvoy yapan, Meral Akşener’in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor, ilçe başkanı yapıyor” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!