Davutoğlu’ndan Erdoğan’a gönderme: Giresun’da miting yapan iktidar yetkilileri gibi sorumsuz davranmadık

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a gönderme: Giresun'da miting yapan iktidar yetkilileri gibi sorumsuz davranmadık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Maalesef benzer tutarsızlıklardan dolayı Doğu Akdeniz’de çıkarlarımızı korumayı da beceremiyorlar. Bu liyakatsizlik ve ciddiyetsizle ülkemizin itibarını yerlerde süründürüyorlar” dedi.

Partisinin Kayseri Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, “En son 1990’larda bile değil, 1980’lerde, 1970’lerde bir servet ve refah göstergesi olarak görülen araç sahibi olma dünyasına yeniden döndük” ifadelerini kullandı.

Hükümetin ÖTV’deki zam uygulamasına tepki gösteren Davutoğlu, “Fransa açık bir şekilde Türkiye’ye karşı düşmanlık yapar, bunlar ÖTV düzenlemesi ile Fransız arabalarına milleti mahkum ederler” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın Giresun mitingine eleştiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sel felaketinin yaşandığı Giresun’da miting yapmasını eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu:,

“Biz sağlık bakanının birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz dediği günlerde Giresun’da çevre illerden gelen vatandaşlarımızla birlikte miting yapan iktidar yetkilileri gibi sorumsuz davranamazdık.

İktidar resmi açıklamalarında böylesi büyük bir krizin ikinci pikini oluşum sürecine önce yokmuş muamelesi yaptı.

Bazı sektörlerdeki küçük kar hesapları için gerçeği örten istatistikler sunmaya çalıştı.”

Gelecek Partisi lideri, “Sağlık çalışanları arasında istifa oranlarındaki artış, tükenme noktasına gelmenin en önemli göstergelerindendir” açıklamasını yaptı.

Sağlık çalışanlarının istifasını değerlendiren Davutoğlu, “Pandemi nedeniyle hizmet veremeyen hastane ve diş hekimliği polikliniklerinden aile hekimlerine akın eden hastaların muayene hizmetlerini, semptomatik ve şüpheli vakalarla hergün temas riskine rağmen ellerinden geldiğince yapma gayretinde olmuşlardır. PCR test yapılan yüzlerce hastanın karantina sürecinde rapor talepleri ile uğraşırken, her gün artan vaka ve temaslı hasta listelerini telefonla arayarak takiplerini yapmışlardır. Bunun yanında evde takip edilen hastaların tüm eksiklerini tamamlama yolunda yoğun emek sarfetmişlerdir” düşüncesini dile getirdi.

Doların yükselmesi

“Yaşanan her ekonomik süreci önceden fark etme yeteneğini bütün dünyanın takdir ettiği Kayserili hemşerilerimizin basireti ve feraseti onlarda yok. Hatta ekonomimizin uçtuğunu, şaha kalktığını iddia ediyorlar” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Dolar yükselince “Dolarla ne işimiz var” diyen bakana ve bu söze rağmen onu o makamda tutan Cumhurbaşkanı’na dolarla ülkenin ne işi olduğunu anlatmak da bize düşüyor. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı da yine kurun yanlış politikalarla yükseldiği bir dönemde haşa “onların doları varsa bizim de Allahımız var” diyerek dinen de son derece sakıncalı bir cümle kurmuştu. Hamaset her alanda tehlikelidir ama en çok da dini alanda tehlikelidir.”

Gençlerde deizmin artması

Ahmet Davutoğlu, genç nüfusta deizm ve ateizmin artmasına yönelik, “Buradan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkese sesleniyorum; kutsal kavramlarımızı ve sembollerimiz böylesi süfli bir şekilde siyaset alanında kullanarak yıpratmaktan artık vazgeçin. Son dönemde yapılan bir çok araştırmada gençliğimizin dini değerlere duyduğu saygının azalmasının en temel sebebi sizin dini kavramlarımızı ve değerlerimizi böyle özensiz bir şekilde kullanmanız ve açık bir şekilde istismar aracı kılmanızdır. Dini değerler söz ile değil hal ile yüreklere ve amellere nüfuz eder. Eskilerin deyimiyle din ve ahlak qal işe değil hal işdir; yani söz işi değil eylem işidir. Kibir, şatafat, gurur, akraba kayırmacılığı ve yolsuzlukların normalleştiği bir ortamda sözün, propagandanın ve tebliğin bir ağırlığı kalmaz” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!