Balkan Göçmenlerinden Sındır’a büyük destek!

Adaylık noktasında birçok isim dillendirilirken 4 Balkan Federasyonu ve 27 Balkan Derneği’nin başkan ve yöneticileri bir heyet oluşturarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için kamuoyunda beklentinin İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır noktasında yoğunlaştığı iletildi.
 

Kılıçdaroğlu ile görüştüler

Dört aydan kısa bir zaman kalan yerel seçimler için geri sayım hızla devam ediyor. AK Parti’nin İzmir’de adayını açıklamasıyla birlikte gözler CHP’nin göstereceği adaya çevrildi. CHP Genel Merkezinin adayları ince eleyip sık dokuduğu bir dönemde İzmir’deki örgütlü güçleri ve etkileriyle tanınan Balkan Federasyonlarından ve Derneklerinden dengeleri sarsacak bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu ile TBMM’de bir araya gelen Balkan Federasyonu ve Dernekleri temsilcileri Sındır’ın büyükşehir adayı gösterilmesi noktasında taleplerini dile getirdiler, sunum yaptılar.

Kamuoyunda ve CHP orgütlerinde tanınırlığı üst seviyede

Heyetin sözcülüğü görevini üstlenen Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Kahya görüşme esnasında şöyle konuştu: “Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcılığı, Güneydoğu Avrupa Ziraat Mühendisleri Birliği Başkanlığı, NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği, Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyeliği ve  nice yurtdışı tecrübesi Kamil Okyay Sındır’a uluslararası düzeyde önemli katkılar sağlamış, Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’i en iyi şekilde temsil etme tecrübesi kazandırmıştır.  25 yıl boyunca akademisyenlik yapan, sırasıyla belediye başkanlığı, Milletvekilliği ve CHP Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Sındır kamuoyunda ve CHP örgütlerinde tanınırlığını ve bilinirliğini üst seviyelerdedir." 


 

İBB adayının sındır olmasını yürekten destekliyoruz

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yapan Sındır'ın İzmir kırsalında da tanınırlığının yüksek olduğunu dile getiren Kahya, "kooperatifler, Ziraat Odaları ve çiftçi örgütleriyle her zaman yakın ilişki içerisinde bulunmuş, üreticinin sesi olmuştur. TMMOB İzmir İl Kordinasyon Kurulu İKK Sekreterliği göreviyle de toplumsal olayların örgütlenmesinde önemli rol oynamıştır. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak devleti, kamu düzenini ve bütün bakanlıkları yakından takip eden ve tanıyan Sındır, kazandığı devlet tecrübesiyle İzmir’in hakkını savunacak ve kentimizin çağa uygun olarak gelişmesine katkı sağlayacaktır. Biz balkan camiası olarak Kamil Okyay Sındır’ın 5 yıl boyunca metropol bir ilçe olan Bornova’da ortaya koyduğu başarılı belediye başkanlığını İzmir Büyükşehir’de de devam ettireceğine inanıyor; ılımlı, katılımcı, uzlaşıcı, güler yüzlü ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan vizyoner kişiliğiyle büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Biz İBB adayının Kamil Okyay Sındır olmasını yürekten destekliyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Doğan Prepol

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!