Akşener’den Erdoğan’a: Çözüm sürecinin hesabını vereceksin

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Karacabey, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl ilçelerindeki mitinglere katılmak üzere Bursa'ya geldi. İlk olarak Karacabey'e geçen Akşener'e; İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve 'millet ittifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her mitinginde vatandaşa çay dağıtmasını eleştiren Akşener, "Saray’da 48 bin liralık çaylar içiliyor. İnsanların kafasına kafasına 100 gramlık çay atıp keyif alıyor. Ayıptır be, ayıptır?" ifadelerini kullandı.

7dec4a0b67c325df60d62416c4fa7b3a.jpg

Erdoğan'a seslenen Meral Akşener, " Ey Erdoğan, onunla bununla laf cambazlığı yapmak yerine bu milletin arasına gir, nasıl geçindiklerini sor? Yapamazsın çünkü Türkiye’nin milyon dolarlarını 5 müteahhide peşkeş çektin" şeklinde konuştu.

Akşener, partisini HDP ile iş birliği yapmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Açılım süreci yaptın, çözüm süreci yaptın. Sen daha bunun hesabını vereceksin. Sen milletine 'terörist' diyemezsin" dedi.

15c8bb9c7c356f1f4842c14bb20e7606.jpg

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Ne PKK’lılığımız kaldı, ne teröristliğimiz. Bu bir belediye seçimidir. Arkadaşlarımızın projelerine, hizmet anlayışına bakın. Bütün bunlar ekonomiye konuşturmamak için. İşsiz kalanlar için, KPSS’ye girip 82 puan alan buna karşılık mülakatta elenen gençlerimizin durumu için, 4 milyon 302 bin işsiz için tek bir kelime duydunuz mu? 70 milyar dolara satılan Türkiye’nin fabrikalarının yerine yenisi yapıldı mı? Bütün bunlar konuşulmasın diye arkadaş başka şeyler anlatıyor. O artık milletinden koptu, 500 milyon dolarlık uçaklarda geziyor, Saray’da 48 bin liralık çaylar içiliyor. Siz maraba mısınız? Benim milletim maraba mı? Trilyonluk arabalar, 500 milyon dolarlık arabalarla gezdiği yetmedi. Bir de insanların kafasına kafasına 100 gramlık çay atıp keyif alıyor. Ayıptır be, ayıptır? Biz 6-6,5 liraya kullanılan mazotun 2-3 liraya düşmesi gerektiğini konuşmaya devam edeceğiz. Ey Erdoğan, onunla bununla laf cambazlığı yapmak yerine bu milletin arasına gir, nasıl geçindiklerini sor? Yapamazsın çünkü Türkiye’nin milyon dolarlarını 5 müteahhide peşkeş çektin."
 


 

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN HESABINI VERECEKSİN"

"Şimdi bir başka şey var. Anlaşılıyor ki 15 gün boyunca bu arkadaş, PKK ile oturacak, PKK ile kalkacak. Hepimizi PKK'lı ilan etti. Hadi oradan. Senin karşında Meral Akşener var. PKK ile mücadelede, tarihin en uzun kara harekatının altında benim imzam var, benim. Sen 2002'de iktidar olduğunda sıfır terör vardı. O günkü adıyla DEHAP'ın oyu 2 milyon, aldığı oran yüzde 6. Bugün geldiğimizde, bugünkü adı HDP olan o partinin oyu 6 milyon, oranı yüzde 12. Sayın Erdoğan, 2 milyon oy olan bir siyasi yapının o günkü hali bugün 6 milyona çıkıyorsa bunun sorumlusu biz değiliz, sensin. Açılım süreci yaptın, çözüm süreci yaptın. Sen daha bunun hesabını vereceksin. Sen milletine 'terörist' diyemezsin"


 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!