AKP’de Pelikan’a rakip çıktı

AKP'den peş peşe istifalar
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı desteklemesi ile bilinen AKP’deki Pelikan grubuna rakip olarak yeni bir yapı oluştu. Pelikan’a karşı mücadele vermek için iktidar partisinde oluşturulan yeni grubun adının “Ebabil Kuşları” olduğu öğrenilirken, bazı milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden gözüne girmek isteyenlerin bu yapıda yer aldığı belirtildi.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, iktidar partisindeki etkisi ve medya ayağı ile siyasetin tartışma konularından biri olan ve adını ilk defa Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan ayrıldığı süreçte duyuran Pelikan grubuna rakip bir yapı oluştu.

AKP’nin mevcut Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda bulunan bazı isimlerle, eski gençlik kolları genel başkanlarının başını çektiği ve “Ebabil Kuşları” adıyla kurulan yapıda milletvekillerinin de yer aldığı öğrenildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden gözüne girmek isteyenlerin de bulunduğu belirtilen Ebabil Kuşları grubunun, sosyal medyada da örgütlenerek belirledikleri hedeflerin aleyhinde propaganda yapmaya başladığı aktarıldı.

KABİNEYİ HEDEFLİYORLAR

Ebabil Kuşları adlı yapıda AKP İstanbul milletvekillerinin ağırlıkta olduğu ifade edilirken, ilk hedeflerinin olası bir revizyonda kabineye kendilerine yakın bir ismin girmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Parti içerisinde Pelikan’dan rahatsız olan isimlerin desteğini aldığı öğrenilen Ebabil Kuşları adlı yapının iktidara yakın medyada ise henüz bir bağlantısının olmadığı ifade edildi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!