‘AKP Teşkilatı Özhaseki’yi istemiyor’

Yerel seçime günler kala araştırma şirketlerinin neredeyse tamamı Ankara’da Mansur Yavaş’ı, Mehmet Özhaseki’nin üzerinde gösteriyor.

AKP, aradaki farkı kapatmak için bakanlar düzeyinde Başkent’e kamp kurmuş durumda. Ancak yapılan tüm hamlelere karşın, Hükümete yakınlığı ile bilinen araştırma şirketlerinin de dahil olduğu son anket sonuçları, Yavaş’ın, Özhaseki ile olan farkı daha da açtığının sinyallerini veriyor. Konuyu masaya yatıran ve ilgili kurumlardan rapor isteyen AKP Genel Merkezi’nde bu durumun en önemli sebeplerinden biri olarak; teşkilatların Mehmet Özhaseki’ye yeterli desteği verememesi görülüyor.

RAPORLAR GÖKÇEK’İ İŞARET EDİYOR

AKP’nin, Ankara’daki teşkilatının önemli bir kısmının, uzun yıllar Ankara’da belediye başkanlığı yapan Melih Gökçek’e bağlılığının da Özhaseki’ye istenen desteğin verilmemesinde büyük rol oynadığı ifade ediliyor. Gökçek, yerel seçim sürecinde her ne kadar partisinin arkasında olduğunu açıklasa da, Özhaseki'ye dair, sosyal medya hesabından attığı mesajları silmişti. Eski başkanın bu hareketi, ‘Özhaseki'den desteğini çekti’ olarak yorumlanmıştı. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!