AKP Meral Akşener’in sözüne geldi!

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerine yönelik aday listelerini YSK'ya vermeye başladı. AKP, belediyesi HDP'de olan ve MHP'nin kazanabileceği Iğdır adayını dün geri çekerek MHP’yi destekleme kararı almıştı. Aynı şekilde Kırklareli adayını da dün geri çeken AKP, bugün de Kars adayını çekerek MHP’nin adayı Çetin Nazik’i destekleme kararı aldı.
AKP’nin Iğdır adayını çekerek MHP’nin adayını destekleme kararı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Iğdır’a ilişkin sözlerini akıllara getirdi. Daha önce yaptığı açıklamada Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını açıklayan Meral Akşener, bunun gerekçesini şöyle açıklamıştı:

“Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP'li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP'li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz.”

Akşener’in bu sözünün ardından, AKP’nin MHP’nin oyunun yüksek olduğu yerlerde kendi adaylarını geri çekmesi dikkat çekti. Cumhur İttifakı’nın, Iğdır’da kendi adaylarıyla yarışacak olması “İttifak HDP’nin işini kolaylaştırıyor” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.
2014 Yerel Seçimlerinde HDP, 18 bin 168 oyla Iğdır’da birinci parti olarak çıkarken, MHP 17 bin 442 oyla ikinci, AKP ise 4 bin 490 oyla üçüncü parti olmuştu.
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!