Şirketler enflasyon altında zam düşünüyor, bazı şirketler artış düşünmüyor!

featured

Yıllık yüzde 71, altı aylık yüzde 24,73 enflasyonun ardından beyaz yakalı çalışan enflasyon kadar zam beklerken araştırmalar, bazı firmaların ekonomik koşullar ve maliyet artışları nedeniyle çalışanlarına daha düşük zam planlandığını ortaya koyuyor. Şirketlerin bir kısmı ise asgari ücrete zam gelmediği için artış düşünmüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran ayı enflasyon verilerinin ve ardından işçi emeklisi ile memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının açıklanmasının ardından beyaz yakalı da ne kadar zam alacağını hesaplamaya başladı.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; söz konusu verilerin ardından beyaz yaka çalışanları, maaşlarında açıklanan yüzde 19 ya da yüzde 25 oranında zam beklemesine karşın yapılan araştırmalar zam oranlarının daha düşük olacağını gösteriyor.

İş değiştirme oranları artacak

Gilda&Partners IK Danışmanlık firması kurucusu Jilda Bal, şirketlerin çalışanlarına beklenen zamları yapmaması durumunda, beyaz yaka çalışanlarının iş arayışına girmesi ve şirket değiştirme oranlarının artmasının gündeme geleceğini belirtiyor.

Yapılan araştırmalar ve görüşmeler, kurumsal firmaların önemli bir kısmının çalışanlarına devletin açıkladığı zam oranlarına paralel herhangi bir artış yapmayacağı yönünde gözlemleniyor.

Ancak, bazı firmalar ekonomik koşullar ve maliyet artışları nedeniyle daha düşük zam oranlarıyla yetineceklerini belirtiyor.

Bu durum, çalışanlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri anlamına geliyor. Bu durumların önüne geçebilmek için şirketlerin, çalışanlarına sundukları maaş ve yan hakları düzenli olarak gözden geçirmeleri ve piyasa koşullarına uygun hale getirmelerinin önemli olduğunun altını çizen Bal, zam yapılmamasının çalışanların moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini dile getiriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!