Sır tatbikatta ABD AKP’yi ele verdi: Sessizlik sürüyor… Tatbikattan önce dikkat çeken açıklama

featured

İsrail’e yığınak yapan ve bölgede savaş gemileriyle tatbikat düzenleyen ABD’ye son olarak Türk gemileri de eşlik etti. 23 Ağustos Cuma günü, USS Wasp isimli amfibi hücum gemisi ile TCG Anadolu ortak bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatı ABD duyururken, AKP hükümetinden henüz bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABER:

İKTİDARDAN SES YOK

ABD Denizcilik Enstitüsü tarafından yapılan duyuruda, tatbikat için “kalıcı iş birliği ve deniz güvenliğine bağlılığın göstergesi” ifadesi kullanıldı. Duyuruda USS Wasp isimli amfibi hücum gemisinin TCG Anadolu ortak deniz eğitimleri yaptığı kaydedildi. Tatbikat ile ilgili iktidar kanadı ise halen sessizliğini koruyor. Ne AKP’den ne de Milli Savunma Bakanlığı’ndan tatbikat ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

TATBİKATTAN HEMEN ÖNCE İSRAİL VE ABD GEMİLERİ TEPKİSİ

Tatbikat ile ilgili iktidardan açıklama gelmezken, önceki günlerde AKP kurmayları Doğu Akdeniz’e yönelik askeri yığınağa tepki göstermişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bölgeye gönderilen savaş gemilerinin şiddeti artırabileceği ifadelerini kullanmıştı. Ancak ekran önündeki tüm bu açıklamalara rağmen iktidar ortak tatbikata katılmaktan geri durmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!