Sarayın 1 dakikası emeklinin ayı

featured

Geçim sıkıntısıyla boğuşan emekliyi bir de huzurevi ücretlerine yapılan fahiş zam vurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Cumhurbaşkanlığı sarayının 1 dakikalık giderinin, emeklinin bir ay geçinmek zorunda olduğu maaştan fazla olduğuna dikkat çekerek, “Her dakika bir emekli maaşından fazla harcayan saray, emeklinin halinden ne anlar” dedi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevi ücretlerine yüzde 400’e yakın zam yaptı, ücretler aylık 17 bin 336 liraya kadar çıktı. 12 bin 500 lira maaş alan emekli isyan etti.

EL İNSAF

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka da, “Huzurevi ücreti asgari ücreti de geçti. Sarayın bir dakikalık harcaması 12 bin 996 lira. Her dakika bir emekli maaşından fazla harcayan saray, emeklinin halinden ne anlar. Sarayda oturan huzurevinde kalanın sırtına biniyor. İlan ettikleri emekliler yılı, emeklinin gördüğü sefalet yılı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, doğup büyüdüğü Belçika’daki emeklilerle, Bakan olduğu ülkesindeki emeklilerin durumunu kıyaslasın, buradaki sefaleti daha iyi görür” diye konuştu.

Huzurevlerinde 3 bin 551 TL olan tek kişilik oda ücretinin 10 bin 652 TL’ye, iki kişilik odanın yüzde 360 zamlanıp, 4 bin 834 liradan 17 bin 336 TL’ye çıktığını hatırlatan Nazlıaka, “El insaf, bu zamma asgari ücret bile yetişemedi. Emekli huzurevi ücretini ödese bile, bir ay ne yapacak? Mevcut ücretler bile emeklilerimizi zorlarken Aile Bakanlığı’nın yaptığı bu zam derhal geri çekilmeli. Zaten ülkede huzur yok, bari makul fiyatlarla huzurevlerinde huzur olsun” ifadelerini kullandı.

4 binden 17 bine fırladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerine yaptığı zamla 3 bin 551 lira olan tek kişilik oda fiyatı 10 bin 652 liraya, çift kişilik odada kişi başı ücret de 3 bin 110 liradan 9 bin 331 liraya yükseldi. Huzurevlerinde birlikte kalan eşlerin 4 bin 834 lira ücret ödediği süit oda fiyatı ise yüzde 360 zamlanarak, 17 bin 336 lira oldu. Çift kişilik süit odanın tek kişilik ücreti aylık 4 bin 437 liradan 13 bin 309 liraya çıktı. Aylin Nazlıaka, “Yaşlılarımızın artık huzurevinde kalma imkanı da yok. Ne yapsınlar sokakta mı yatsınlar” diye sordu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!