Yatalak Hastalarda Hasta Yataklarının Avantajları Nelerdir?

Hasta bedeni, ruhi ve sosyal yönden tam bir bütünlük halinde olmamasıdır. Bu dönemde hastalar özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Vücut daha hassas bir dönemde olmakta ve basınca karşı dayanıksız olmaktadır. Özellikle kronik hastalıkların uzun süreli bakımlarında, vücudun belli noktalarının bası altında kalması sonucu oluşan bası yaraları hasta ve ailesi için maddi ve manevi yönde ağır yükleri beraberinde getirmektedir. Yatak yaraları olarak adlandırılan ve vücudun bası altında kalan kısmında önce kızarma sonra yara açılması olarak devam eden ve tüm kemiğe kadar inebilen hastalık oluşmaması ve oluştuktan sonra tedavisinin yapılması çok masraflı ve zorlu bir süreçtir. Bası yaralarının oluşma süreci ise oldukça zordur. Bu sebeple yara oluşmadan önce tedbirini almak gerekir. Teknolojinin gelişmesi ile hastaya daha iyi bakım vermek ve yatak yaralarının oluşmasını önlemek için çok fonksiyonlu hasta karyolası ve hasta yatakları üretilmektedir.

Yatalak Hasta Bakımında Hasta Yatağının Faydaları

Teknolojinin gelişmesi ile hasta bakımını kolaylaştırmak ve hasta ile ilgilenenlerin yükünü hafifletmek için farklı model ve fonksiyonlara sahip hasta yatağı ve karyolaları üretilmiştir. Tek başına bir bireyin felçli bir hastayı yedirmesi, giydirmesi, pozisyon vermesi, yatak çarşaflarını değiştirmesi ve yeniden sermesi zor olmaktadır. Ancak pozisyon verme yeteneğine sahip bir hasat karyolası kullanıldığı takdirde tek başına bir kişi bu işlemleri hal edebilmekte ve bel ağrısı gibi sorunlar yaşamamaktadır. Tekerlekli bir hasta karyolasıkullanıldığı takdirde istenildiği gibi karyolanın yeri değiştirilebilir. Bilinci yerinde bir hasta ise yattığı yerden dışarda ki kuşları seyredip kendisini mutlu hissedebilir.

Hasta Yatağı Satın Alma Ve Kiralama

Kronik hastaların bakımı uzun süreli bir dönemi kapsamaktadır. Bu dönemde hasta bakımını kolaylaştırmak için hasta yatağı satın alınabilir ya da kiralanabilir. Farklı özelliklere sahip, pozisyon vermeye yarayan, elektrik ve pille çalışan hasta karyolası ve hasta yatağı fiyatları farklılık göstermektedir. Bu fiyat farklılıkları satın alınmak istenen ürünün özelliklerine göre değişmektedir. Uzun süreli yatağı kullanmayı düşünmediğiniz takdirde kiralayabilir ve ihtiyaç duyduğunuz zaman bu süreyi uzatabilirsiniz.

İnternet Alışverişi ve Hasta Yatağı Siparişi

Günümüzde internet alışverişi sıklıkla kullanılan bir alışveriştir. İnsanlara sağladıkları birçok kolaylık vardır. Medikalleri gezmeden birçok farklı modeldeki yatak ve hasta karyolasını inceleyebilir ve https://www.hasta-yataklari.com sitesinden sipariş verebilir ve hasta yatağı kiralama imkanlarından faydalanarak kiralayabilirsiniz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!