“Önemli ameliyat malzemeleri alınamıyor”

Reuters’ta yer alan habere göre, sekiz yıldır güncellenmeyen fiyatlar nedeniyle firmaların hayatını sürdüremez duruma geldiği, bazı ameliyatlar için önemli malzemelerin alınamadığı, bazı markaların da Türkiye piyasasından çekilmeye başladığı duyuruldu.

KURA BAĞLI FİYAT ARTIŞI

Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) ile Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Tıbbi Malzeme İmalatçıları İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (ORDER) her yıl kurala bağlı olarak fiyat artışına gidilmesi talebinde bulundu.

"AMELİYAT ELDİVENİ DAHİ YOK DURUMDA"

ORDER Başkanı Erkin Delikanlı da 2018 Ağustos ayından bu yana ortopedi alanında bazı ameliyatlar için çok önemli malzemelerin alınamadığını, kalp pillerine ve kapaklarına ulaşılamadığını, değerli bazı yabancı markaların Türkiye piyasasından çekildiğini söyledi.

Delikanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ameliyat eldiveni dahi yok durumuna girdi. Maalesef ülkemizde 2018 Ağustos ayından bu yana skolyoz ameliyatı için çok önemli malzemeler alınamıyor, kalp pillerine ve kapaklarına ulaşılamıyor.”

SEİS Başkanı Metin Demir ise “SUT oranında en az yüzde 25'lik artış olması gerek. Dolayısıyla bu civarlarda bir artış olması halinde hem tıbbi cihaz açısından hem de sağlık hizmeti sunucuları, özel hastaneler, üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı hastaneleri açısından bütün tarafların nefes alacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!