Kolajen Peptit Nedir?

Kolajen Peptit Nedir?

Kolajen peptitler son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve popülaritesini gitgide artıran kolajen proteininin küçük moleküler yapılarına ayrıştırılmış halidir. Kolajenin insan vücudunda en iyi şekilde sindirilmesi için küçük yapı taşlarına indirgenmesi gerekmektedir. Kolajen peptit veya hidrolize kolajen olarak bilinen bu yapı taşları kolajen takviyelerinin de içeriğinde bulunur. Day2Day kolajen takviyelerini inceleyebilir, kolajen içeriği hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Düzenli tüketimde faydaları ortaya çıkan kolajen peptitler bağ doku, tendon, kemik,eklem, tırnak ve ciltte etkilidir.
Doğduğumuz andan itibaren vücudumuz tarafından üretilen kolajen, yaş ilerledikçe üretimi yavaşlar. Bağ dokunun önemli bir bileşeni olan kolajen vücudumuzda önemli etkiye sahiptir. Ciltte oluşan deformasyonların temel sebeplerinden olan kolajen peptit eksikliği çeşitli formlardaki kolajen takviyeleri dengelenebilir. Cilt dışında saç, tırnak, bağ doku, tendon ve kemik gibi vücudun birçok yerinde kolajen bulunmaktadır.

Kolajen Peptitlerin Azalmasında Etkili Faktörler
Vücudumuz tarafından üretilen kolajen miktarının azalmasının en önemli sebebi yaş almaktır. Yaş alma ile yavaşlayan kolajen üretimi vücudumuzda bulunan kolajen miktarının da azalmasına sebep olur. Yaş almanın dışında stresli bir yaşam tarzı, sigara kullanımı, düşük kalorili diyetler, uyku düzeninin bozuk olması da vücutta üretilen kolajen miktarının azalmasını destekleyebilir. Vücutta kolajen miktarının azalmaya başlaması ise beraberinde cilt deformasyonları meydana gelebilir.

Kolajen Peptit Hangi Besinlerde Bulunur?
Cilt ve vücut sağlığı için ihtiyacımız olan kolajen peptitler çeşitli gıdalardan veya kolajen takviyesi şeklinde tüketilebilir. Et, et suyu, kemik suyu, sarımsak, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta beyazı, avokado, turunçgiller, kırmızı meyve ve sebzelerde yüksek miktarda bulunan kolajen ile vücutta azalan kolajen miktarına destek verilebilir ve daha iyi görünümlü bir cilde sahip olunabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!