Hamilelikte Nasıl Egzersiz Yapılmalıdır ?

Hamilelikte Nasıl Egzersiz Yapılmalıdır ?

Hamilelik dönemi egzersizleri, bebeğin ve annenin sağlığı için çok önemlidir.  Hamilelik dönemi egzersizlerinin yapılması psikolojik ve fizyolojik açıdan daha sağlıklı bir gebelik dönemi geçirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda hamilelikte yapılan egzersizler, gebelik döneminde yaşanan kilo alımının düzenlenmesinde ve yaşanan şişlik, ödem problemlerinin azalmasında büyük rol oynar.  Yapılacak egzersizler ne kadar faydalı olacak olsa da kesinlikle doktor kontrolü altında yapılması tavsiye edilmektedir.  Peki hamilelikte nasıl egzersiz yapılmalıdır? 

NEFES EGZERSİZLERİ

Nefes her şeyin tedavisi olarak görülür. Nefes egzersizleri yapmak hem sizi psikolojik olarak rahatlatır hem de ağrılarınızla nefes sayesinde baş edebilirsiniz. Derin nefes alıp beklemek ve küçük nefesler ağrılarınızın önüne geçebilir. 

YÜZME 

Yüzme sporu vücudumuzdaki bütün kas gruplarını çalıştırdığı için hamileler için hem iyi bir egzersiz çeşidi hem de rahatlamaları için ideal bir spor olacaktır. 

MİDE GÜÇLENDİRME EGZERSİZLERİ

Bebeğiniz büyüdüdüğünde belinizin alt kısmındaki oyuk artar ve sırt ağrılarını başlatabilir.  Bu egzersizler karın kaslarını güçlendirir ve hamilelikte sorun olabilen sırt ağrısını hafifletebilir. 

YÜRÜYÜŞ YAPMAK                                                                                                          Yürüyüş yapmak gebelik dönemi haricinde de alışkanlık edinmemiz gereken bir egzersiz. Özellikle gebelik döneminde kendinizi zinde hissetmeniz için haftada 3-4 gün doğa da veya yürüyüş bandında 30 dakikalık yürüyüşler yapmayı düzenli hale getirmelisiniz. Bu yürüyüşler aynı zamanda kilonuzu dengede tutacak ve vücut formunuzu korumaya yardımcı olacaktır. 

KEGEL EGZERSİZLERİ

Gebelik döneminde ve sonrasında mesane ve bağırsak kontrolünü sağlamak adına kegel egzersizlerinin uygulanması gerekir. Bu egzersiz kaslarınızın gücünü,dayanıklılığını ve işlevini arttırmak için önemli bir egzersizdir. 

HAMİLE PİLATESİ

Hamilelikte kontrollü ve hafif pilates hareketleri doğum ve gebeliğin daha kolay geçmesine destek olabilir. İskelet sistemi problemlerini önler, boyun ve sırt ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. 

Hamilelik sizin ve aileniz için çok kutsal bir dönemdir. Gebelik, doğum ve doğum sonrası anne ve bebeğin birçok sağlık giderlerinin karşılanacağı doğum sigortanızı yaptırmayı unutmayın. Doğum sigortası detayları için www.tamamlayicisaglik.com sayfasını ziyaret edebilir, doğum sigortası fırsatlarından faydalanarak kendinizi ve bebeğinizi güvence altına alabilirsiniz.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!