YPG’den şok çıkış: Şam ile uzlaştık

TSK’nin ÖSO ile birlikte başlattığı Afrin operasyonu beşinci gününü geride bırakırken, PYD ile Şam yönetimi arasında bir süreden bu yana devam ettiği belirtilen görüşmelerden uzlaşma çıktığı iddia edildi.

Al Mayadeen TV’ye konuşan YPG’de sorumlu bir Kürt kaynak, “Suriye yönetiminin bize sunduğu ve tartıştığımız bir dizi çözümden sonra uzlaşıya vardık. Suriye hükümeti ile ittifak kapsamında Afrin’in tüm bölgelerine girecek Suriye Ordusu güçlerini selamlıyoruz” dedi.

Suriye’de silahı kendilerini korumak için taşıdıklarını ve hiçbir zaman Şam yönetimine düşmanlık ilan etmediklerini ifade eden Kürt kaynak, siyasi çözümün bir parçası olmak istediklerini belirtti.

Suriye yönetimine yakın bir çizgi izleyen Lübnan merkezli Al Masdar’ın editörü Leith Aboufadel ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen İlam el-Harbi (Savaş Enformasyonu) da iddiayı Twitter hesaplarından geçti. Aboufadel “YPG ABD destekli değildir, silahları bize hükümet verdi” diyen Kürt yetkilinin söyleminin kafa karıştırıcı olduğuna da dikkat çekti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!