Yavaş: ‘Muhalefet olarak bir sorun yaşamadım’

Mansur Yavaş, BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a bir röportaj verdi. 

"Yeni büyükşehir yasası Cumhurbaşkanına belediyelere kaynak aktarma konusunda yetki veriyor. Geçenlerde sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP'nin İstanbul adayının projeleriyle ilgili 'Kimin cebinden neyle veriyorsun?' diye bir açıklaması oldu. Seçildiğiniz taktirde, böyle bir engellenme kaygısı taşır mısınız?

Yavaş: Yok hiç taşımıyorum. Sebebini söyleyeyim. Bunlar siyaseten seçim zamanı söyleniyor. Ama Ankara'da bir problem yaşanacaksa, bunu Mansur Yavaş yaşamayacak. Ankara'da yaşayan AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, İYİ Partilisi, herkes yaşayacak bu problemi. Kaldı ki sayın Cumhurbaşkanı sürekli olarak sandıktan bahsetmekte, seçmen iradesinden bahsetmektedir. Ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Kaldı ki, ben 6,5 yılımı muhalefette geçirdim Beypazarı'nda. Yani hiçbir sorun yaşamadım.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da para aldım. Sayın Cemil Çiçek'ten de para aldım, Beşir Atalay'dan da para aldım. Ve yaptığım işlerin tabelasını yazarken, şuradan aldığımız parayla bu işi yaptık diye. Parayı verenin hakkını da verdik.

Size yöneltilen bir eleştiri de başlangıçta, CHP kimliğini çok dillendirmemeniz ya da CHP amblemini kullanmamamınz yönündeydi. Seçimden sonra partide kalacak mısınız, partisiz mi yola devam edeceksiniz?

Yavaş: Yok, öyle bir şey yok. Bu amblem biliyorsunuz boşuna tartışıldı. Sayın Cumhurbaşkanını kim yanılttı bilmiyorum. Zaten biz 1 Mart'a kadar amblem kullanamıyoruz. AK Partili adayların da amblemi yoktu. Bunu herhalde farketmediler. Daha sonra bu basında konu olunca tartışma bitti. Zaten ayın 1'inden sonra da herkes kullanıyor. Ben geçen seçimde eğer kazanmış olsaydım, söz vermiştim devam edecektim. Yani ben bu konularda gayet netim. Görev süremin sonuna kadar CHP'de tabii ki devam edeceğim.

Peki son bir soru sorayım: Kazanamazsanız ne yapacaksınız?

Yavaş: Siyaset son, yani gayet netim ben. Yeter. Yeter."

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!