Ersu Hızır projelerini anlattı

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Ersu Hızır projelerini birlik üyesi olan eski belediye başkanlarına ve eski belediye meclis üyelerine anlattı.

Ziyarette Birlik Başkanı Yalçın Kocabıyık’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve eski belediye başkanları, belediyelerin eski meclis üyeleri ile görüşen Ersu Hızır’ın kentle ilgili sorulara net cevap vermesi Başkanlığa hazır olduğu görüntüsü sergiledi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Ersu Hızır görüşmede, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde uzun yıllar bürokrat olarak görev yaptığını, bu zaman dilimi içerisinde edindiği bilgi birikim ve deneyimlerini İzmir İçin kullanmak istediğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri olduğu dönemde altyapı çalışmaları dahil bir çok önemli projenin yönetiminde görev aldığını ve 1999 yılında Eshot Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığı günden bugüne İzmir’de yaşadığını belirten Ersu Hızır; “İzmirli kavgadan uzak, toplumla barışık bir beraberlik istiyor. Eshot’ta uzun yıllar Genel Müdür olarak görev aldığım dönemde, ulaşımda yaşanan sorunlar kısa sürede çözüldü. İzmir’in ulaşımda karşılaştığı sorunları ivedilikle çözebilecek bilgi ve deneyime sahip ekibimizle birlikte göreve talibiz” dedi.

İzmir’in Atatürkçü, çağdaş, özgürce yaşanan bir kent olduğunu vurgulayan Ersu Hızır, bunun yanı sıra şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak ve daha fazla etkili olmasını sağlamak amacıyla hazırladıkları projelerle ve ekibiyle aday adayı olduğunu kaydetti. 

Ersu Hızır; “Valilikle, STK’larla, muhtarlarımızla, spor kulüplerimizle birlikte kol kola kamu yararına projelerimizi hayata geçireceğiz. Tabi projeleri hayata geçirirken, bireysel çıkarlara taviz vermeyeceğimiz gibi, kimseyi de ötekileştirmeyeceğiz. Ekip anlayışının hakim olduğu, ancak eleştiri ve özeleştiri mekanizmasının da daima işlediği bir anlayışla İzmir için her kesimi kucaklayarak var gücümüzle çalışacağız. Uygulamanın içinden gelen bir isim olarak, projelerimiz ve ekibimizle İzmir’in geleceğini inşa edeceğiz.” diyerek yıllardır süregelen belediyecilik tecrübelerini paylaştı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Ersu Hızır sözlerini şöyle sürdürdü; “Global ölçekte belediyecilik anlayışına baktığınız zaman artık eko-belediyeciliğin yani ekolojiyi yerel toplulukların gelişiminde temel dayanak olarak ele alan bir anlayış ve uygulamaların hakim olduğunu görüyoruz, dolayısıyla oksijeni ve temiz havası               bol bir İzmir’de yaşamamız ve bunun sürdürülebilir kılınması çok önemli. Tabi bir de doğal ortamının muhafaza edilmesi gereken körfezimiz var. Tüm bunların her birine yönelik vizyoner ve yenilikçi yaklaşımları ortaya koyarak, projelerimizi hayata geçireceğiz. Belediyecilik, çevre, ulaşım, iletişim vb konularında her biri alanında uzman olan ekibimizle İzmir’de değer yaratan çalışmalara imza atacağız. Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyet ilkelerini rehber edinerek İzmir’e hizmet etmek için  bu onurlu göreve talip oldum. Başarıya sizlerle birlikte omuz omuza ulaşacağız” dedi.

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık da; “Birliğimiz İzmir'i yönetecek belediye başkanının İzmir'i ve İzmirli’yi tanıyan, İzmir’in sorunlarını bilen ve bu sorunları çözecek projeleri hazır olan, liyakatli, dürüst, İzmir’in tamamının belediye başkanı olacak, kazandıktan sonra kapılarını ve gönlünü İzmirliler’e sonuna kadar açacak, halka dokunacak, bizden biri olmalı. Aday adaylarını ayırt etmeden her birini Birliğimizde misafir ediyoruz ve dinliyoruz, bizlerin de önerileri oluyor, sonrasında da değerlendirmelerimizi yapıyoruz.En iyi adayı seçebilmek üzerinde yoğunlaşacağız ve bu kararımızı da kamuoyuna açıklayacağız. Bugüne kadar adayımız şu kişidir demedik. Ersu Hızır bildiğimiz, tanıdığımız, belediyeciliğini ve yöneticiliğini yakından takip ettiğimiz bir isim. Projelerini de bu görüşmemizde dinledik. Kendisini ekibi ile hazır gördük. Başarılar diliyoruz,  yolu açık olsun.” dedi.

Doğan Prepol

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!