Pentagon’la Trump’ın Suriye savaşı

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin “çok yakında” Suriye’den çekileceği açıklamasına rağmen ABD ordusunun Suriye’ye “onlarca asker” göndermek istediği belirtiliyor.

CNN International, ABD yönetimi ve savunma yetkililerine dayanarak ordunun Suriye’nin kuzeyine onlarcak ek asker göndermeyi planladığını duyurdu. Söz konusu yetkililer,  Suriye’ye ek asker gönderme planları üzerinde birkaç gündür görüşmeler yapıldığını ve bu planın ilk olarak Trump’ın açıklamasından önce gündeme geldiğini söylediler.

TRUMP’IN AÇIKLAMASI PLANI NASIL ETKİLEYECEĞİ BELLİ DEĞİL

Trump’ın açıklamasının Pentagon’da “şaşkınlık” yarattığını belirten CNN, “Suriye’de IŞİD’le mücadeleye yönelik yönetimin planını ele almak üzere bugün Ulusal Güvenlik Konseyi’nin toplanması öngörüldüğünü” de anlattı. Haberde, şöyle deniliyor:

“Başkan’ın ifadelerinin, ek asker gönderme planının gerçekleşme şansını nasıl etkileyeceği belli değil. Kaynaklar, ülkede (Suriye) görev yapan ABD kuvvetlerini koruyacak güçlerin sevkiyatına odaklanacaklarını söylüyorlar.”

CNN, Trump’ın açıklamasının aynı zamanda “tanınmış bir IŞİD mensubunu ölü yada diri ele geçirme”yi amaçlayan “gizli bir misyon”la görevlendirilen biri ABD’li diğeri İngiliz olan iki askerin Membiç’te öldürüldüğü günlere denk geldiğine işaret ediyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!