MHP’den Merih Demiral’ın disipline sevk edilmesine tepki: UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk milletine yönelik saygısızca tutum takınmıştır

featured

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Avusturya maçında bozkurt işareti yapan Merih Demiral‘ı disipline sevk eden UEFA’ya tepki göstererek, “UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk milletine yönelik saygısızca tutum takınmıştır” dedi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise “Kalemi yabancı sermayeden fonlanan alçaklar, sözde sanatçı bozuntuları, Türk varlığına düşman terörün siyasi uzantıları, firari teröristler koro halinde bozkurt işaretinden rahatsızlıklarını arsızca ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Avusturya maçında gollerin sahibi Merih Demiral’den “bozkurtlu” sevinç

UEFA, EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım’ın gollerini atan ve sevinirken bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. 

TIKLAYIN – UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

Demiral’ın bozkurt işaretli sevinci ve UEFA’nın kararı, kamuoyunda tartışma yarattı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada UEFA’nın kararına tepki gösterdi. Özdemir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Merih Demiral’ı Avusturya ile oynanan maç sonrasında yaptığı Bozkurt işareti sebebiyle disiplin kuruluna sevkeden UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk Milleti’ne yönelik saygısızca tutum takınmıştır.

Bozkurt, Türk Milleti’nin ortak değeri ve sembolüdür. Irkçı tutum takınarak, A Milli Futbol Takımı oyuncumuza karşı UEFA tarafından sergilenen ve kabul edilemez bu davranış, tüm Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir hatadır.

UEFA bu yanlışından bir an evvel dönmeli, ırkçı ve faşizan zihniyetle, Türkiye’ye karşı açıktan düşmanlık besleyen unsurları kendi bünyesinden derhal temizlemelidir.”

Konuyla ilgili X hesabından açıklama yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise “Kalemi yabancı sermayeden fonlanan alçaklar, sözde sanatçı bozuntuları, Türk varlığına düşman terörün siyasi uzantıları, firari teröristler koro halinde Bozkurt işaretinden rahatsızlıklarını arsızca ifade ediyorlar” ifadelerini kullanarak, “Bir milli sporcunun, milli maç sevincini kendi milletinin sembolü ile kutlaması kadar doğal bir şey yoktur. Bu sebeple UEFA’nın milli sporcumuz ile ilgili soruşturma başlatmasını da şiddetle kınıyorum. Bu skandal soruşturma bütün Türk milletinin sevincini hedef almaktadır. Bozkurt Türk’ün sembolü, Türklüğün ortak değeridir” dedi. 

Büyükataman, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ne kadar milli şuur yoksunu varsa görüyoruz ki; milli maç sonrası galibiyet sevincini Bozkurt işareti yaparak gösteren milli futbolcumuzu hedef alıyor.

Kirli bilinçaltlarında saklayamadıkları Türk düşmanlığını bu vesile ile kusuyorlar.

Kalemi yabancı sermayeden fonlanan alçaklar, sözde sanatçı bozuntuları, Türk varlığına düşman terörün siyasi uzantıları, firari teröristler koro halinde Bozkurt işaretinden rahatsızlıklarını arsızca ifade ediyorlar.

Milli takımımızın karşısında yabancı takımları destekleyen bu şuursuz nankörlerin söyledikleri aziz milletimizin gönlünde yok hükmündedir.

Türk milleti milli maç sonrası zafer sevincini tek yürek olarak Bozkurt işareti ve milli marşlarımız ile göstermiştir.

Bozkurt’tan ve Türkiye’nin ortak sevincinden ancak Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olan payandalar rahatsızlık duyar.

Bir milli sporcunun, milli maç sevincini kendi milletinin sembolü ile kutlaması kadar doğal bir şey yoktur.

Bu sebeple UEFA’nın milli sporcumuz ile ilgili soruşturma başlatmasını da şiddetle kınıyorum.

Bu skandal soruşturma bütün Türk milletinin sevincini hedef almaktadır.

Bozkurt Türk’ün sembolü, Türklüğün ortak değeridir!

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE”


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!