MHP “Türk Düşmanı” dedi, Tunç Soyer Onore Etti

MHP “Türk Düşmanı” dedi, Tunç Soyer Onore Etti

İzmir Belediyesi tarafından düzenlenen bir kitap etkiliğine davetli olan pkk sempatizanı marksist yazar Slavoj Zizek tepkilere sebep oldu.

Henüz program gerçekleşmeden tanıtım afişiyle tepkileri üzerine çeken İzmir Belediye Başkanı Soyer tüm tepkilere rağmen programı gerçekleştirmiş ver Zizek’i davetliler arasından çıkarmamıştı.

İlk Tepki MHP’den

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sanal kitap günleri etkinliğine konuşmacı olarak davet edilen Slavoj Zizek’in katılımına “Türk Düşmanı” diyerek tepki gösterd.

Osmanağaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in davetlisi Zizek’in, “etnik ayrımcılığı sosyalizm kılıfında pazarladığını, Kobani Üniversitesinde ders verdiğini, PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan birisi” olduğunu belirtti.

Osmanağaoğlu, şunları kaydetti:

“Açık çağrımdır. Atatürk’ün İzmir’ini Türk ve Türkiye düşmanı Slavoj Zizek gibi bir kişinin sözleriyle kirletmenin hiçbir izahı yoktur. Eğer bu etkinlik gerçekleşirse Tunç Soyer bunun hesabını kıymetli İzmirlilere veremeyecektir. Tunç Soyer’in tertip ettiği faaliyette konuşmacı olarak davet edilen bu şahsın programı iptal edilmeli, karanlık ilişkilerinin ürünü kirli fikirlerinin İzmir’imizi kirletmesine müsaade edilmemelidir.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin programına PKK sempatizanı Slajov Zizek’de katıldı

Türkiye karşıtı, terör örgütü PKK/PYD dostu MHP’nin deyimi ile “Türk Düşmanı” Slovak sosyolog Slavoj Zizek’in İzmirlilerle buluşması tepkilere neden oldu.

MHP “Türk Düşmanı” dedi, Tunç Soyer Onore Etti

Zizek, İzmir sanal kitap günleri adı altında gerçekleştirilen sanal toplantıya katıldı “İzmir Tube” kanalında gerçekleştirilen toplantı bir çok kişininde tepkisini çekti.

MHP “Türk Düşmanı” dedi, Tunç Soyer Onore Etti

Programın tanıtım afişinde isminin geçmesinin ardından başta MHP olmak üzere bazı AKP’li il, ilçe yöneticilerinden de tepkiler gelmişti.

MHP’nin “Türk Düşmanı” katılmasın demesine rağmen İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer dikkate almamış, topllantıyı düzenlemiş ve ardından daha çok tepki çekmişti.

Veysel Şahin’den Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’de tepkisini şu sözlerle dile getirdi ve twitter hesabından paylaştı.
Şahin: “Tüm itirazlarımıza rağmen dün Slovaj Zizek çıkıp ülkemize hakaret etti.Şimdi Tunç Soyer‘e soruyorum;Türk milletine hakaretle ne kazandın?Nihai amacın nedir?Kimlere mesaj verdin? Kimlere yaranmaya çalışıyorsun?Kimlerin verdiği talimatı yerine getirdin?Cevap bekliyoruz Tunç Soyer.
Sayın Tunç Soyer Avrupa’da ki Türk Ve Türkiye düşmanlarını özel olarak mı arayıp buluyorsun ? Michel Kichka dan sonra pkk destekçisi slavoj zizek i konuşmacı olarak cağırıyormuşsun hainler üzerinden bize ne anlatmak istiyorsun yüreğin yetiyorsa karnındakini sen söyle” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!