Önemli düğün gününüze asık suratla girmemek için dikkat etmeniz gerekenler

Hayatımızın en önemli günlerinden biri muhakkak ki evlendiğimiz gündür. O gün, sanki dünyanın en güzel gelini ya da damadı bizmişiz, dünya da bizim çevremizde dönüyormuş gibi hissederiz. Bizi böylesine güzelleştiren ve iyi hissettiren şeylerden biri de Sakarya düğün salonları arasından seçtiğimiz bir salon olabilir.
 
Düğünümüz için öyle bir salon seçmeliyiz ki hem bizleri, hem eşimizi hem de misafirleri mutlu etmelidir. Bunun için nasıl bir salon dolayısıyla nasıl bir düğün istediğimize karar vermeliyiz. Kır düğünü, salon düğünü, kumsal düğünü, bahçe düğünü, otel düğünü, nikah, kokteyl, davet… Bir de bu düğün seçeneklerinin alt kategorileri vardır. Düğünümüzü müzikli mi, yemekli mi, tasavvuf içerikli mi, oyun içerikli mi istiyoruz buna karar vermeliyiz. Bu doğrultuda organizasyon firmaları ile de görüşebiliriz.
 
Düğünler genellikle yaz mevsiminde yapıldığı için açık hava bir yer tercihimiz olabilir. Kalabalık bir davetiye listemiz varsa içerisinde çocuk parkı da bulunan bahçeli mekanlar tam da bize göre diyebiliriz. Böylelikle 'Lütfen çocukları pistten alalım' sözü geride kalacak, hem bizler hem de çocuğu olan misafirlerimiz rahat edecektir. Açık hava olması sebebiyle de havalandırma derdi olmayacak, ferahlık açısından oldukça yarar sağlayacaktır. Fakat eğer ki düğün hem yaz ayında hem de öğlen saatlerindeyse açık hava düğünü pek de mantıklı olmayabilir. Aşırı sıcak hava bizleri fazlasıyla terletecek ve sıkacaktır. Öğlen vakitlerinde düğün planı yaptıysak Sakarya düğün salonları arasından kapalı mekan tercihi yapabiliriz. Fakat bu mekanların havalandırma sisteminin olup olmadığına çok dikkat etmeliyiz.
 
Kapalı alanlardaki düğünlerde alanın büyüklüğü önemlidir. Davetli sayımıza göre mekan seçimi yapmalıyız. Ayrıca salonun konumuna göre servis gibi bir imkan olması da misafirlerimiz için faydalı olacaktır.
 
Salondaki hijyen alanları da önemlidir. Temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini yetkililerle paylaşabiliriz. Eğer yemekli bir düğün olacaksa menülerde karar kılmalıyız. Bunlar bir kenara, kafamızdaki düğün çerçevesini çizdiysek çevredeki düğün mekanlarını ziyaret edip, yetkililerle görüşüp fiyat almalıyız.
 
Düğünler yaklaşık 4 saat sürer. 4 saat için servet harcamaya gerek yok. Herşeyin en pahalısı, en güzeli demek değildir. Bize yakışanı seçtiğimiz taktirde zaten en güzel gelin de damat da biz oluruz.

Herşey mükemmel olamayabilir, olamayacaktır da. Ama eşimizle bir ömür sürdürme isteğimizi çevremizle paylaşmak için yaptığımız bu düğünümüzde, herşeyi bir kenara atıp eğlenebilmeyi unutmamalıyız. O gün bizim günümüz. Suratımız asık oturmak bize birşey katmayacağı için çiçekleri havaya atıp günün tadını çıkaralım…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!