Köy Okullarına Kitap Yardımı Yapıldı

Köy Okullarına Kitap Yardımı Yapıldı

Uzun yıllardır e-ticaret sektöründe hizmet veren kitapbilgini.com tarafından yardım projesi kapsamında birçok köy okuluna hediye kitap gönderildi.

www.kitapbilgini.com tarafından hayata geçirilen yardım projesi kapsamında Sivas’ta bulunan köy okullarına hikaye kitapları ve hazırlık kitapları hediye edildi. Çocukların kitap okumaya teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan proje sorumlusu Orhan bey, “Koronavirüs nedeniyle okulların kapanmasından dolayı çocuklarımız evlerinde zaman geçirmekte. Köy okullarında eğitim hayatına devam eden çocuklarımız şehir merkezinde bulunan öğrenciler kadar maalesef şanslı değiller. İstedikleri kitaplara hem ekonomik olarak, hem de lojistik olarak daha zor ulaşmaktalar. Yaşanan bu malum süreçte çocuklarımızın güzel zaman geçirebilmeleri adına böyle bir projeye başlama kararı aldık. Çevremizde de köy okullarındaki çocuklarımıza yardım etmek isteyen birçok insan var. Bu yardımın hangi yollarla ulaştırılacağını bilemediklerinden kimse bu eylemi gerçekleştiremiyor. Tarafımıza gelen talepler doğrultusunda uzun zamandır ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap yardımında bulunuyorduk. Çevremizden gelen çağrıların da etkisiyle böyle bir projeye başlama kararı aldık.” dedi.

Özellikle doğu bölgesindeki köy okullarında okuyan çocukların kitap dışında insani ihtiyaçlarının da bulunduğunu belirten Vural, “Projemiz kapsamında ilk etapta online satış yaptığımız depomuzdan kitaplar gönderdik. Öğretmenlerimizin taleplerini iletebileceği bir platform kurmayı düşünüyoruz. Pandemi nedeniyle oluşan lojistik kısıtlamalar ortadan kalktığı zaman birebir okullarımıza ziyarette bulunup yardımsever vatandaşlarımızın da desteğiyle kitap ve kırtasiye dışında çocuklarımızın kıyafet, ayakkabı, yakacak gibi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Kitapbilgini.com üzerinden satın alınan ürünlerin belli bir oranda ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardıma dönüşeceğini bildiren Orhan Vural, “Kitapların ulaştığı çocuklarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık. Çocukları kitap ile sevindirebilmek bizim için mutluluk verici. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!