Nazım Peker
Nazım Peker

Yıkılışın Sebepleri Vardır

Şöyle bir geriye gidip bazı şeyleri anımsayalım; Anadolu Selçuklu devletinin nasıl kurulduğunu anımsayalım; Göçebe ve çadır devletiydi gelişleri.
 
Sürüleri, atları, köpekleri, oba dedikleri çadırları vardı, kadınları ekmek yapar koyun sağarlardı, erkekleri at biner, güreş tutar, ok atarlardı.
 
İsimleri;  Alpaslan, Ertuğrul, Selçuk ve Tuğrul idi!
 
Ne zaman ki saraya taşındılar, ne zaman ki halktan koptular, ne zaman ki özlerine, Türklüklerine sırt çevirdiler işte o zaman sonun başlangıcını yaşadılar.
 
Acem kültürünü benimsediler, Acem olmaya özendiler.
 
Ve ne acı ve ne yazık ki Selçuklu Devleti yıkıldığında, sarayları vardı, gösterişli camileri vardı ve de isimleri: Keykubad, Keyhüsrev, Keykavus idi.


 
Türk olarak kurulan Devlet Acem olarak yıkılmıştı. Türklük ağır gelmişti sanırım.
 
Osmanlı Türk Devletini hatırlayalım.
 
Asya’dan gelmiş bir avuç Türk idiler. Selçuklu Devletinin kendilerine verdiği Söğüt ve Domaniç yaylalarına iskân olmuşlardı.
 
Onların da çadırları, sürüleri, köpekleri, atları vardı. Sarayları yoktu, saray kültürleri de… Koyun otlatırlar, güreş tutarlar, ok atarlardı.
 
Hayme ana, Gülçiçek, Nilüfer, Aybike idi hatunların adı.
 
Orhan, Ataman, Ertuğrul idi erkeklerin adı!..
 
Beylik idi, devlet oldular, devlet idi büyük devlet (imparator) oldular. Çadırı unuttular, zevk ve sefaya daldılar, Türk değil yabancılarla evlendiler.
 
Bir değil onlarca görkemli sarayları vardı. Onlara da Türklük ağır gelmeye başladı. Arap sevici oldular ve Arap kültürünü hâkim kıldılar. İslam adı altında Arap örf ve adetleri İslam diye uygulandı.

Anadolu’nun saf Türkü; savaşta asker, vergi toplamada da ilk oldu.
 
İsimlerini bile değiştirdiler. Abdülaziz, Abdülmecid, Vahdettin, Reşat oldular.
 
Saraylarda Arap kültürüyle yaşayıp, Türk olmayı unutmanın acı sonucu; koskoca Devleti Aliye-i Osmaniye yıkılıp gitmişti.
 
Her kim ki, öz kimliğinden uzaklaşır, kendini tanımaz ve inkâr ederse, kaçınılmaz sonuç hüsran ve YIKILIŞTIR.
 
Onun için asli unsur TÜRK’tür, esas kültür de TÜRK KÜLTÜRÜDÜR.
 
Birkaç Mehmetçik öldü diye TBMM’mi toplanır” diyen zihniyet; Bu devletin kurucusu Atatürk için sala ve mevlit okutamadan kaçınırken: Türk düşmanı Suud Kralı için yas ilan edip, şanlı bayrağı yarıya indirttiler, Mısırlı Musri için de bütün ülkede sala okutup, arkasından cenaze namazı kıldırdılar.
 
Elbette her yıkılışın bir nedeni vardır.
 
Takdir ve yorum asil milletindir.
 
Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!