Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Yiğidin Harman Olduğu Yerden Bir Yiğit Adam: İlker Yiğit

Sn. İlker Yiğit aslen Bozkırlı.[1] Genç bir diş hekimi. Oldukça engin gönüllü. İYİ PARTİ Konya Meram Belediye Başkan adayı. 8-10 aydır tanırım, iki-üç kez toplum içinde gördüm. Henüz uzun süre oturup konuşmamız olmadı. Her gördüğümde, “beyefendi bir babanın, hanımefendi bir ananın yanında yetişmiş” derim.
 
Konya Bozkır Çağlayan Derneği yetkililerinin çağırısı üzerine, 20.03.2019 günü Konya Bozkırlılar Federasyonu’nda[2] sohbet ziyareti varmış, ben de katıldım. Federasyon binamızda, Bozkırlı hemşerilerimizle birlikte bir saat kadar güzel bir sohbet yaptık.
 
Sohbette öne çıkan konulardan birisi “Üretici Belediyecilik”, diğeri “Konya’daki Suriyeliler ve “Arapça Levhalar-Yazılar” oldu. Size önce İlker Yiğit’in konuşmalarından ve seçim beyannamelerinden birkaç alıntıyı aynen vereyim:
 
“Kentsel dönüşüm planlarında birden fazla müteahhitle halkın buluşmasını sağlayacak, alternatif projeleri tanıma fırsatı ve ortamı oluşturacağız. Kentsel dönüşümlere mahalle sakinleri karar verecek, kararlar referanduma gidilerek alınacak.”
 
“Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için kooperatifler kurarak başta yem ve süt olmak üzere üretim ve pazarlamada çiftçiye destek olacağız. Meram’a büyük bir gübre işleme ve paketleme tesisi kuracağız.”
 
“ÖNCELİKLE VATANDAŞLARIMIZI YARDIMA MUHTAÇ DURUMDAN ÇIKARACAĞIZ”
 
“Suriyelilerin açtığı ruhsatsız iş yerlerini kapatacağız, ruhsatlı iş yerlerindeki Arapça tabelaları kaldıracağız.”


 
HIRSIZLIĞA İSYAN VE HALK DEVRİMİ:
 

Dikkat edersek, İlker Yiğit’in belediyecilik anlayışında “para kazanma-kazandırma, halkı bir iki hırsız ve zengin müteahhide soydurma, kapalı encümen kararları ile halkın evini yıkma ve arsasından hisse kapma”, halkı AKP’li dört hırsız müteahhit ve partili bürokratlara soydurma yok; şeffaflık var, REFERANDUM var.
 
Birçok AKP’linin şimdiye kadar “kentsel dönüşüm” adı altında, halkın arsasına, evine, bağına, tarlasına ortak olduğunu bizzat Recep Erdoğan söylüyor; “Bundan sonra kentsel dönüşüme siz karar vereceksiniz” diyor. AKP yolsuzluklarının bundan daha açık itirafı olamaz. Meramlı seçmenlerimiz, İlker Yiğit’in bu proje ve sözünü anlayacak kadar zeki ve uyanık olmalı.
 
İlker Yiğit’in bu REFERANDUM taahhüdü Meram’da karşılığını bulursa (Yiğit Meram Belediye Başkanı seçilirse), Meramlılar 31.03.2019 günü yerel bir devrim yapmış, Türkiye’de “Halkçı” bir devrimin önünü açmış, dinci, yağmacı sistemi çöplüğe atmış olacaklar. Bu devrim zor değil; İlker Yiğit’e oyunuzu verdiğiniz an gerçekleşir.
 
Tarım ve hayvancılığa önem verip kooperatifçiliği yaygınlaştırmak demek; tüketicilikten üreticiliğe, alan el olmaktan veren el olmaya, boyun eğmekten başı dik olmaya geçmek demektir.
 
İlker Yiğit’in Suriyeliler ile ilgili sıkıntıları hepimizin sıkıntısıdır. T.C. yurttaşları olarak biz Türkiye’de yıllarca çalışacağız, üreteceğiz, vergi vereceğiz, askerlik yapacağız; vatan kaçkını Suriyeliler gelecek, çalışmadan beslenecekler, Dr. ve ilaç parası vermeyecekler, askerlik yapmayacaklar, kazanacaklar vergi vermeyecekler, Arapçalarıyla dilimizi kirletecekler, sosyal yaşamlarıyla ahlak ve aile yapımızı bozacaklar, biz de bu zulmü sineye çekeceğiz. Olacak şey değil.
 
Dünyada böyle bir haksızlık görülmemiştir. İlker Yiğit’e hak vermemek mümkün değil. Türk’ün bir bilge atası boşuna: “Ey Türk! Titre ve kendine dön” dememiş.
 
 
İLKER YİĞİT’TEN BİR DÜRÜSTLÜK ÖRNEĞİ:
 
Sohbetimizin sonunda, “Bozkırlılar, hemşerilik” konularında biraz sohbet ettik. Çağlayan Derneği’nin yöneticilerinden birisi, İlker Yiğit’e, “seçilmesi halinde derneğin yemek, kır gezisi gibi faaliyetlerine katkı sağlayıp sağlamayacağını” sordu. Yiğit: “Tabi katılırım, katkı sağlarım” cevabını verdi. Birkaç dakika geçtikten sonra şu açıklamayı yaptı:
 
Yanlış anlaşılmasın. Ben belediyenin parasıyla derneğe yemek vermem. Belediyenin bütçesi herkesin. Kamunun parasını hemşerilerime harcamam. Dernek faaliyetlerinde, yemek organizesinde bedenen çalışırım ama kamunun hakkını korurum…”
 
Bu açıklama İlker Yiğit’in dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu, belediyenin bütçesine sahip çıkacağını göstermesi bakımından çok önemlidir. Salondaki Bozkırlıların hiç birisi, “bir yemek parasının adı mı olur, bu kadarına hakkımız yok mu” demedi; birkaç kişi “Tabii ki öyle. Zaten biz belediyenin parasıyla yemek yemeyiz, harcamamızı kendimiz yaparız” cinsinden karşılık verdi. İlker Yiğit’in ve oradaki Bozkırlıların bu asil yapılarını duyurmaktan onur duyuyorum.
 
Umarım Meram’daki seçmenlerimiz 31.03.2019 günkü tercihlerini üreticilik, halkçılık ve dürüstlükten yana kullanırlar.

 

[1] Yiğidin harman olduğu ilçe…
[2] Bozkırlılar Federasyonu derken, Federasyon’un insanüstü gayretle çalışan, dinamik Genel Başkanı Burhan Yılmaz’ı hatırlatmak istiyorum.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!