Nazım Peker
Nazım Peker

Ramazan Bayramı Kutlu Olsun

Ramazan Bayramı Kutlu Olsun

Evvela şunu belirteyim: son yıllarda bir “ŞEKER BAYRAMI” söyleniyor dillerde. İslam’ın kutsallarından olan bu kutlu bayramın adı, asla ve asla: ”ŞEKER BAYRAMI” değildir

Bir ay tutulan oruç ibadetinin ardından, Müslümanların kaynaşması, küslerin barışması, dostluk ve muhabbetlerin artırılması için kutlanan. “RAMAZAN BAYRAMI”dır.

Bu böyle biline.

Gelelim konuya:

Rahmet, bereket ve dostluk olan Ramazan günlerinin hemen ardından bizleri, birbirimize yakınlaştıran, akrabalık bağlarını, yardımlaşma duygularımızı güçlendiren sevgi ve dostluk bağlarımızı perçinleyen; dini bayramlarımızın ilkine, “RAMAZAN BAYRAMINA” hep beraberce kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli Bayramları, dini bayramlarla kıyaslamanın ne mantığı ne de izahı yoktur. Milli Bayramlar, milletleri ilgilendiren değerlerdir. Dini bayramlar da, manevi ve dini yönümüzün birer kutsallarıdır.

Milli Bayramları olmayan milletlerin, dini bayram kutlama şansları da yoktur. Irk bir kader, din ise bir tercih ve seçimdir. Ne mutlu bizlere ki, Allah katında din olan İSLAM ile onurlanmışız.

Buna göre milli bayramlarımız, kaderimizin bize sunduğu değerlerdir.

Bayramlar, mili ve dini duyguların, inançların örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği değerli kutsallarıdır.    

Bir toplumda, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Ne yazık ki bu bayram (İnşallah son olur), olağanüstü günlere denk geldi. Coronavirüs belasının, dünyayı tehdit ettiği bu günlerde: hep beraber, bir arada olamasak da büyüklerin elini saygıyla öpemesek de, sevgi ve hasretle birbirimizi kucaklayıp sarılmasak da, bu kutsal bayramı kutlayacağız.

İnşallah! Umuyor ve bekliyorum ki; bundan sonraki bayramlarımız daha farklı olacak; bayram tadında ve coşkusunda kutlayacağız.

Sevgi dolu, huzur ve mutluluğun doruk yaptığı, büyüklerin ellerinin saygıyla öpüldüğü, küçüklerin sevgi ve şefkat ile kucaklandığı günlerde de tekrar kutlamak nasip olacak. 

Başta değerli ve asil Türk milletinin, Türk coğrafyasının ve İslam dünyasının, Gelinlerimin, damadımın, kızımın, bacımın, oğlanlarımın, sevgili torunlarım ile kardeşlerimin, akraba ve dostlarımın Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Bayramınız kutlu ve mutlu olsun asil milletim, dostlarım, arkadaşlarım. Lütfen bayramlaşma kutsalımızı virüs bulaştırma ritüeline dönüştürmeyelim. Mesafemizi koruyalım, evimizde kalalım, Sağlık Bakanlığı’nın, bilim kurulunun ve değerli doktorlarımızın tavsiye ve önerilerine özen gösterelim. Bu salgın belasını, tez zamanda ülkemizden def edelim. Neşelerin harman olduğu günlere kavuşmak ümidiyle!..

Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!