H. Nurcan Yazıcı
H. Nurcan Yazıcı

Propaganda Önemli Bir Güçtür!..

Ülkelerin ve bazı gurupların, propaganda aracılığı ile başka insanların ve milletlerin tutumunu ve davranışlarını etkileme yöntemleri dünde, bugünde kullanılan en etkin mücadele  şekillerinden ve savaş taktiklerindendir.
 
Devletin bekası ve güvenliğimiz adına başlatılan Barış Pınarı Harekâtımız, böyle bir yönlendirme ve kara propaganda ile karşı karşıyadır.
 
Üstelik sadece dışta değil harekâtımız, içte de bazı hainler ve çıkar gurupları tarafından çarpıtılmaya çalışılmaktadır.
 
Amaç, halkın, ordu ve devlete karşı olan güvenini sarsmak, sosyal dayanışmamızı yıkmak, insanlarımızı olumsuz düşünceler içerisine sokmak… Mehmetçiğin canını ortaya koyarak verdiği mücadeleye (harekâta) karşı olduklarını ifade eden mesajlarla, ülkemizi zorda bırakacak, kara propagandalar yapmak.
 
Kendi milli hedefleri doğrultusunda etkili propaganda uygulamaktan mahrum olan ya da düşman güçlerin propagandalarını etkisiz hale getiremeyen ülkelerin milli hedeflerini başarıyla gerçekleştirebilmeleri oldukça zordur.” tespiti göz ardı edilmemelidir.
 
Peki, biz ne yapamıyoruz ve ne yapmalıyız?
 
Bu kara propagandalara ve çarpıtmalara karşılık kendi doğrularımızı ve haklılığımızı anlatabiliyor muyuz? Bunun için ortak bir dilimiz ve eylemimiz, karşı propaganda yöntemlerimiz var mı? Günlerdir destek alamadığımız ülkelerin isimlerini paylaşıyoruz da, olumsuzlukları, olumlamak adına ülkeler arasında bir mesajlar trafiği geliştirebildik mi?


 
Barış Pınarı Harekâtımıza vereceğimiz en büyük destek elbette en önce milli birliğimizi korumak ve ordumuza olan inancımızı sürdürmek olmalıdır.
 
Lakin bu yetmez!
 
Haklı davamızın ve harekâtımızın dünyaya en doğru şekilde anlatılması bunun için de beyaz propaganda ağının kurulması gerekir.
 
İnsanlarımızın ve dünya kamuoyunun düşüncelerini karartmak adına çalışanlara karşı geliştireceğimiz propaganda yöntemlerimizi bir an evvel belirlemek ve harekete geçmek zorundayız.
 
Ülke liderlerinin bile sıkça kullandığı göze ve kulağa en etkin alan olan sosyal medya, bu amaç için daha planlı bir şekilde kullanılmalıdır.
 
 Medya ve özellikle sivil toplum örgütleri, ortak dil kullanarak, bir çalışma ortaya koymalıdır.
 
Her dilden hazırlanan, ülkemiz üzerinde ki oyunları, ulusal güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerini, süreci ve amacımızı anlatan videolar ve mesajlar, sosyal medya aracılığı ile dünya kamuoyuna ulaştırılmalıdır. 
 
Doğru planlanmış propaganda yöntemleri dünya kamuoyunun harekâtımıza olan bakış açısını olumlu bir şeklide değiştireceği gibi bölge vatandaşlarımızın devlete olan güvenini de sağlamlaştıracaktır. 
 
Tabi bu propagandaların inandırıcılığı için, dışarıdan ülkemize bakıldığı zaman, milli birliğimizin ve halkın orduya verdiği desteğin görülmesi gerekir. Ancak bu şekilde propagandalarımız yerine ulaşır ve uluslararası inandırıcılığımız tesis edilebilir. Önce birlik.
 
Allah Türk Ordusunun yar ve yardımcısı olsun…
 
 Zafer inananların olacaktır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!