Süleyman Pekin
Süleyman Pekin

Nerde Kalmıştık Ülenn?

Nerde Kalmıştık Ülenn?

Hayat normale döndü mü? Nooldu meselâ Hatay sınırında? İdlip’ten kaçıp ta oraya yığılan 1 milyon kişiye ne oldu? Rusya ve Esad Ateşkese uyuyor mu, şu bizim garantörlüğümüzdeki HTŞ’liler Türk Askerini vuruyor mu?

Mesela Fırat’ın Batısındaki Münbiç’te işler normalleşti mi? YGP/PKK’lı teröristler orayı boşaltıp Fırat’ın Doğusuna yaylandılar mı yoksa Münbiç’i de kantonlaştırmak üzereler mi?

Türkiye-Suriye Sınırının 15 + 15 km. derinliğindeki YPG/SDG unsurları daha aşağılara mı indiler yoksa korona tedbirleri kapsamında sosyal mesafe onlarca kilometreden 1-2 metreye mi düştü?

Hani bir Süleyman Şah Türbesi vardı (dizisi değil); Şah-Fırat Operasyonuyla (filim gibi) sınıra 200 m. mesafeye getirmiştik. O nooldu? 40 km. güneydeki eski yerine ne zaman götürüyoruz? Yoksa 100 km. güneydeki en eski yerine mi götürmeye karar verdik?

Türkiye’deki 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verme işi nooldu? Yoksa biz maskeyle, ‘kaç öldü – kaç kaldı’yla uğraşırken o iş aradan çıkarıldı mı?

Di mi? Koronal vetire göl, orman, havalimanı, sit alanı; ne kadar rantsal ihale varsa hepsini maskelemeye yetti mi?

Yunan Sınırındakiler nooldu? Ordalar mı, gittiler mi, döndüler mi? Yunanistan 18 ada 2 kayalığı 27’ye çıkarmış, doğru mu? Daha doğrusu biz ne yaptık cevaben; naapıyoruz?

Gazze’de, Batı Şeria’da ne var, ne yok? İsrail evrensel virüs tehdidi karşısında tövbe mi etti yoksa abluka tam yol devam ediyor mu? Filistinlilerin kendi öz yurdundaki Mülteci Kampı hayatları Oruç Ayında hafifledi mi yoksa bizim doğalgaz faturaları gibi tam gaz mı?

Hani bir Myanmar vardı, orda Müslümanlara eziyet ediliyordu, o nooldu? Eziyet edilecek adam kaldı mı Myanmar’da? Yoksa Bangladeş’te Mülteci olarak berbat koşullarda hayatı idameye çalışanlar yıl hesabında bir elin parmaklarını aşıyor mu?

Hani her Ramazan Çinliler bizim Doğu Türkistanlılara oruç, namaz, başörtüsü yasağı falan getirirdi. Virüsün kaynağı kendi derdiyle uğraşırken bizim soydaşımızı / dindaşımızı unuttu mu? Yoksa evlerde erkek bırakmadı mı? Ebeveynleri Toplama Kamplarındaki çocuklar kreşlerde, yurtlarda küçük yaşta Mankurtlaşmaya mı tâbi tutuluyor? Geride kalan kadınlar ve yaşlılara hane başına kaç Çinli dağıtıyor acaba Devlet bedava olarak?

Şu bizim konfetili Barzani neediyo Kuzey Irak’ta? Yeğeni Cumhurbaşkanı, oğlu Başbakan oldu mu? Bağımsızlık ilânına gerek var mı? Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’yle ticari ilişkilerimiz nasıl; alâ mı, fevk’al alâ mı?

S-400’ler nooldu meselâ? Nisan’da aktif edildiler mi? Yoksa Pandemi-Yasak kapsamına mı alındılar? Haaa; F-35’ler mi vardı bir de?

En çok birlik ve beraberliğimize ihtiyaç duyduğumuz zamanlardaki toplumsal dayanışmamıza nooldu? Hepimiz hâlâ aynı gemide miyiz meselâ; yoksa Cağapeliler ambardaki siyahî kölelerin yanında kürek çekerek gemiye yani ülkeye bağlılıklarını her daim ıspatlamak mı zorundalar?

Ha bu arada Apo nooldu? İyice semirdi mi? Bi sıkıntısı kaldı mı; maskesi-kolonyası yeterli mi? Bi yerden maaşı var mı? O lüks cezaevinin yatarı pahalıdır; ödeme zorluğu çekiyor mu?

HDP’liler hem PKK’yla organik bağa hem de TC’den millletvekili maaşına devam ediyorlar mı? Sırrı Süreyya’yla Kürkçü’ye harcırahları zamanında ödeniyor mu?

Koçtaş’dan matkap alanın darbe imasına soruşturma var da “Bir oda cephaneliğim var”, “50 kişiyi götürürüz”, “Mermi manyağı yaparım” diyenlere de TCK işletiliyor mu?

Adamın elinde kalemi, gazetesi var; herkesin bildiği sırrı ifşaya ortak oldu diye hapiste. Öbürünün evinde silahla vurulmuş ve adlî tıbba göre tecavüz edilmiş yabancı uyruklu bir kadın var; Meclis’te. Bu adamlar trampa edildi mi yani yer değiştirdiler mi?

Orwell Emice’nin “Hiçbir şey yasadışı değildi, çünkü artık yasa yoktu” sözü uçtu mu, yasallaştı ?

Mehmet Cengiz naapıyor; ebemize nikâh düşürmeyi sürdürüyor mu? Vergi-mergi diye sıkmasın canını, dönem kötü..

Adnan Hocaefendi hâlâ niye içerde, sokağa çıkma yasağı günlerinde kedicikleri kim doyuracak ki? Bari Bayramı görseydi..

Alp Er Tunga öldü mü hakikaten?

Issız Acun ne yaptı Survivor’da?

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!