Metal Yorgunluğu mu?

 

Tayyip Erdoğan partisindeki gerilemeyi “metal yorgunluğu” olarak açıklıyor. Oysa gerçek sebebin bu olmadığı o kadar açık ki…

Dünyamızdaki değişim hızı, siyasi liderlerin yönetim kapasitesini aşacak derecede artıyor. Bu durum yönetimin her alanında olduğu gibi siyasette de otoriterlikle-tek adamlıkla uyum sağlayamıyor.

Türkiye’de siyasi parti sistemi çağın gerisine düşmüştür. Mevcut sistemle Türkiye’yi yönetmek gittikçe imkânsız hale geliyor.

Esasen, AKP’nin 15 yılda 12 seçim kazanması da sözünü ettiğimiz tıkanmanın sonucudur. “ yeni parti” umudu ve çaresizliğiyle bugüne gelindi.

Metal yorgunluğu” olarak değerlendirilen tıkanmışlık sadece AKP için değil, diğer partiler için de söz konusudur

Türkiye, AKP’nin iktidara geldiği 2002 Türkiye’si değildir. Dünyadaki baş döndürücü gelişmeler bambaşka bir zihniyet ikliminin oluşmasına ve neslin yetişmesine sebep olmuştur. AKP’nin her bakanla birlikte eğitim sistemini de değiştirmesi, bir arayışın tezahürüdür. Bütün uğraşılara rağmen ideolojik kalıplara sığdırılmaya çalışılan gençlik yetiştirilememektedir.

Gezi olayları bunun habercisiydi.16 Nisan referandumunda ilk defa oy kullanan gençlerin yüzde 65’nin hayır demesi de bu bağlamda değerlendirilmelidir.

Tek adamların yönettiği, buyurgan, dayatmacı particilik anlayışı günümüz yönetim yaklaşımıyla çelişmektedir. Parti yönetimi MHP’de yaşanan muhalefet hareketinin hala bir “tüzüğe karşı gelmeolduğunu sanıyor, sorunu disiplin işlemleriyle çözmeye çalışıyor.

CHP’nin her şey rağmen oy oranını bir türlü artıramaması da yeni kuşakların beklentilerine cevap verecek dönüşümü gerçekleştirememesinden kaynaklanmaktadır.

HDP’yi yazmaya gerek var mı? Silahlı bir örgütten medet umuyor. Türkiye’yi Irak ve Suriye ile karıştırıyor. Atatürk’ün kurduğu bu ülkede halkı bölmeyi başaramayacaklarını bir türlü anlamak istemiyor.

Meral Akşener hareketinin ülke gündeminin merkezine oturması boşuna değildir. Uygarlığın başlangıcından bu yana, tarih Statükoyu değil, değişimi anlatır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!