Masallar ve Gerçekler

Masallar ve Gerçekler

Değerli okuyucularımız merhaba. Bugün sizlerle “HDP Meselesi” üzerine sohbet edeceğiz.

Kürt asıllı Türk yurttaşlarımızın oylarına talip olan HDP, Türk Siyasetinin en tartışmalı Partisi… Bu partinin kökeni 7 Haziran 1990 tarihinde kurulan Halkın Emek Partisi’ne (HEP) dayanır. HEP 1991 seçimlerinde, Sosyal Demokrat Halkçı Parti listesinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiştir. On sekiz milletvekili ile TBMM’de temsil edilmiştir. Hatırlanacağı üzere, Mecliste “Kürtçe yemin” krizi çıkmış, daha sonra bazı milletvekillerini dokunulmazlıkları kaldırılmıştı. HEP kapatılmış, kapatılmadan önce DEP kurulmuştu. Sonraki yıllarda DEP’te kapatılacak, sırasıyla HADEP, DEHAP ve DTP kurulacaktır. Bu partilerde kapatılacak ve en sonunda HDP kurulacaktır.

Siyasi yaşamımızda Kürt partilerinin kısaca öyküsü bu. HDP hariç, diğer partilerin hepsi kapatılmıştır. Bilindiği gibi AKP, kendini kurtarmak için, parti kapatmayı zorlaştıran bir yasa çıkartmıştı. O dönemde Anaysa Mahkemesi “AKP’yi laiklik karşıtı odakların merkezi olduğu” kararını vermiş ve dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın çekimser oyuyla kapatılmaktan kurtulmuştu. O çekimser oyu yasaya aykırı kullanan Başkan yüzünden Türk siyasi hayatı büyük zarar gördü. Ancak konumuz bu değil…

HDP bugün kilit parti. Niye diye sorabilirsiniz? Öncelikle MHP’nin varoluş nedeni… MHP’nin AKP’nin destekçisi olarak kalmasının tek yolu HDP’den geçer. Çünkü milliyetçi tepkiler MHP’yi ayakta tutar. MHP’nin ülke sorunlarıyla ilgili tek sözünü duydunuz mu? Duyamazsınız. Ancak sayın Cumhurbaşkanı ne derse, onun sözlerini onaylayan bir lider. Ekonomi kötü, var mı seçeneğiniz? Maalesef yok. Peki Corona salgınında sayın Bahçeli’nin önerisi var mı? Maalesef yok. Peki MHP ne konuşuyor? Ülkenin bekası, FETÖ ve HDP… Soru şu HDP niçin kapatılmıyor? Terör örgütüyle ilişki kuruyorsa, destek veriyorsa, niçin kapatmıyorsunuz? Cumhur İttifakı’nın en küçük ortağı Vatan Partisi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na HDP’nin kapatılması için başvurdu. Sonuç yok.

HDP niçin önemli? AKP de MHP de HDP olmadan milliyetçi oyları alamaz. İki, diğer partileri teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayamaz. Devam edelim. HDP olmadan Doğu ve Güneydoğu’daki devlete bağlı gruplardan oy alamaz. Bu gruplar farklı partilere oy verirler. Bu partilerin başında İYİ Parti gelir. PKK ve FETÖ olmadan AKP var olamaz. Bakın Suriye’ye Kürt güçlerin devlet kurmasını önlemek için girdiklerini söyleyenler PYD’nin ABD tarafından Kürt Devleti kurmasına engel olamıyorlar. ABD’nin Generali utanmadan PYD’nin komutanıyla görüşüyor. Bizden ses duyanınız var mı? Millete güçlüyüz sözü söyleyenlerin durumu bu maalesef…

Libya’da doğru işler yapan AKP, o doğru işlerin temeli olan Tümamiral Cihat Yaycı’yı küstürerek, o yaptıklarını da unutturdular. Milli Savunma Bakanı’nın isteğiyle bu işlerin olduğu dedikodusu da cabası…

Biz yine HDP’ye dönelim. Bakın HDP Belediye Başkanlarının adaylığına izin verip, sonra da görevden almak, bu partiye yaramaktadır. Yapılacak ilk seçimde HDP’nin yüzde on bir ya da on iki oy alacağı açıktır. Kamuoyu yoklamalarında yüzde on küsur oy aldığı görülen HDP’nin, bir de telefonda korktuğu kişilerden yüzde iki civarında oyu alacağını da düşünürseniz manzara açıktır. HDP teröre destek veriliyorsa kapatılmalıdır. Sırf muhalefete “HDP ile işbirliği” suçlamasını sürdürebilmek için, ne AKP ne de MHP asla bu partiyi kapatmayacaklardır. Ya da seçimden önce sürpriz yapıp kapatabilirler ama bu çok çok düşük bir olasılık…

Herkes Seçim Kanunu’nda değişiklik olacağını konuşuyor. Özellikle de “Dar Bölge” sisteminden söz ediliyor. Böyle bir değişiklik yapacaklarını düşünmüyorum. Niye? Çok açık. Eğer Dar Bölge sistemi olursa, bu MHP’nin sonu olur, iki HDP Güneydoğu ve Doğu’daki bütün vekillikleri siler süpürür. MHP bu sistemi kabul etmez.

Ayrıca yüzde on barajı, yüzde beşe düşebilir. Bunun gerekçesi MHP oylarının yüzde altı olması. Yapılacak seçimde, Milliyetçi ve muhafazakâr oyların “İYİ Parti” tarafından alınacağı Cumhur İttifakı tarafından bilinmektedir.

Sözün kısası HDP olmadan yaşayamayacaklarını bilenler, asla bu partiyi kapatmayı düşünmemektedir. Cumhur İttifakı’nın minnacık ortağı Vatan Partisi de artık AKP için önemsizdir. Ben HDP konusunu “Ayasofya” konusuna benzetiyorum. Sayın Tayyip Erdoğan “Ayasofya’yı ibadete açacağız” demişti. İYİ Parti bunun üzerine Meclise verdikleri Kanun önerisiyle “Gelin dediğinizi yapın” dedi, bu kanun tasarısı AKP ile “Noter ortakMHP’nin oylarıyla reddedildi. Yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam Tokat Mitinginde sayın Tayyip Erdoğan “Önce Sultanahmet Camii’nin dolduğunu görelim, sonra Ayasofya’yı ibadete açalım” demişti. Kıssadan hisse, demek daha Sultanahmet dolmamış…!  Ama AKP’li bir vekil, Temmuz’da çözeceğiz demiş. İyi de Corona yüzünden Sultanahmet Camii dolmaz ki, nasıl olacak….! Masal anlatın herkes uyusun ne HDP kapatılsın ne de Ayasofya açılsın.! Bir söz aklıma geldi, anlatın anlatın heyecanlı oluyor… Saygılarımızla.

 

 

NOT : Bize ulaşmak isteyen dostlar [email protected] adresine mail          atabilir. Düşünce ve önerilerinizi bekliyoruz. Sevgiyle kalın.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!