Hakikatin hakkı ölmez

Hakikatin hakkı ölmez

Son yılların en bilinen siyasi sloganı, meşhur yüzüncü yıl ‘2023hedefleri çoktan yalan olmuştu da, görmek istemeyenlere resmi itiraf gerekiyordu sadece. O da önceki gün itibariyle geldi elhamdülillah.

Açıklanan YEP sloganı hayale çevirdi şimdilik. Hayali de çok sürmez, birkaç aya yalan olduğu kabak gibi çıkar ortaya.

Halkın belini büken, işsizlik, enflasyon ile Hazineyi tamtakır eden kur, rezerv gibi bir ülkenin varını yoğunu tarif eden rakamlar koskoca Türkiye’ye acı acı el sallıyor. İktidarın yakın geçmişindeki hedeflerden bile artık uzaklaşıp yalanlarla vaziyeti idareye kalkması beyhude gayret. Mızrak çuvala sığmıyor, hakikatler medya makinesiyle de örtülemiyor.

Bölgemizde çevremizde ve hatta dünyada ciddi tek bir dost devlet kalmadı artık. Dış politikada en haklı davaların bile savunması yapılamıyor hatta imkansızlaşıyor. Siyasal İslamcılık temelli ümmetçilik de işe yaramıyor. Ulvi birinden bahseder gibi hitap ettikleri Hadimül Haremeyni Şerifeyn dahi bize ticaret ambargosu koyuyor.

Salt sandık sandıkları demokrasimiz esamisi olmayan memleketlerle birlikte alay ve dedikodu mevzuu oluyor. Hukukun tüm temellerine, taşıyıcı akslarına koruyucu dayanaklarına acımasızca darbe vuruluyor.

Denek tahtası yapılan eğitimde sonlarda olmak bir yana artık nerede olduğumuz bile belli değil. Üniversitelerimiz hızla lise seviyesine geriliyor. Uluslararası camiada tek bir yüksek mektebimizin adı anılmıyor.

Demokrasinin üç unsuru olan hukuk devleti bitik, sivil toplumun s’si, medya özgürlüğün de ö’sü yok.

Canı derdine düşmüş ahali pek fark etmese de Türkiye, ileride çok arayacağı benzersiz fırsat zamanlarını, soyut değer konulu tartışmalarla, israf ve yolsuzluk kaynaklı verimsiz ekonomi politikaları ile içeride kanama potansiyelli yara açan sosyal gerilim içinde heba ediyor.

Dün sahip olduklarımızı kaybetmenin maliyeti ağırlaşıyor ve bir bedel ödetiyor.

Dahası bugün yapmamız gerekirken yapmadığımız işlerin yarın önümüze çıkaracağı fatura da ayrı bir bedel olacak.

Ne diyelim…

Yazmak, konuşmak da anlamsızlaştı artık.

Meselenin büyüklüğünün farkında olan da çok yok sanki…

Herkes yaşayıp görecek…

Akıl, ahlak, adalet…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!